Zenica

Asfaltirani pristupni put i plato ispred JU “Dom porodica”, novi asfalt u ulici Zvečajska i Gornjoj Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska uprava Zenica u sklopu redovnog održavanja sanirala je i asfaltirala pristupni put i plato ispred Javne ustanove “Dom porodica”, a što je još jedna potvrda kontinuiranog investiranja i održavanja infrastrukture na području cijeloga grada.

Kako je pojašnjeno iz Službe za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice, površina koja je sanirana iznosi 830,0 m2.

“Radi se o poslovima iz redovnog održavanja, a vrijednost radova na sanaciji 830,0 m2 površine ispred JU “Dom porodica” u Zenici iznosi 40.000 KM sa uključenim PDV-om”, kažu iz resorne Službe.

Podsjetimo, Gradska uprava Zenica sanirala je i asfaltirala 270 metara ulice Crkvice, dionica od isključka na magistralnu cestu (kružni tok Radakovo) do PU Crkvice, za što je izdvojeno 90.085,08 KM sa PDV-om. Također, u okviru ovih radova izvršena je i sanacija oštećenih pješačkih površina.

Pored navedenog, izvedeni su i završni radovi na sanaciji i asfaltiranju dijela ulice Zvečajska, dionica od Jevrejskog groblja do spoja sa regionalnom cestom kod “Robota”. Dužina asfaltirane dionice iznosi 555 metara, a vrijednost radova iznosi 97.540,56 KM sa PDV-om.

Valja istaći i to kako je danas planirano asfaltiranje dva betonska kraka puta u Mjesnoj zajednici Gornja Zenica, a ukupna dužina oba kraka iznosi 860 metara. Vrijednost radova iznosi 98.753,85 KM sa PDV-om.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno

LM