Biznis

Zenicatrans – prevoz putnika: potrebni su nam mladi i obrazovani kadrovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi menadžment Javnog komunalnog preduzeća “Zenicatrans – prevoz putnika” planira u narednom periodu izvršiti potpunu reorganizaciju poslovnih procesa i društveno zbrinjavanje viška zaposlenih radnika, te radnika pred penzionisanjem, kao i uraditi izmjenu kvalifikacione strukture zaposlenika.

Preduzeće, kojem je osnovna funkcija održavanje gradskog i prigradskog saobraćaja, proteklih godina posluje uz veće probleme finansijske prirode, a promjenom rukovodnog kadra i novim članovima nadzornog odbora nastoji se značajno poboljšati poslovanje, te usluge građanima i uslovi rada.

U procesu reorganizacije poslova nadzorni odbor preduzeća je za izvršnu direktoricu za tehničke poslove imenovao magistra saobraćaja i komunikacija Irhanu Beganović, koja je u proteklom periodu obavljala poslove voditelja saobraćaja i planera mrežnih linija.

-Nama su sada potrebni mladi i obrazovani kadrovi, koji će u narednom periodu konsolidacije firme doprinijeti svojim znanjima i vještinama da ovo preduzeće vratimo na mjesto koje mu pripada – kaže novi direktor Besim Husaković.

U gradskom budžetu za ovu godinu osigurana su i sredstva za nabavku novih autobusa, koji bi trebali značajno poboljšati kvalitetu gradskog i prigradskog prijevoza, ali i obezbjediti bolje uslove za rad zaposlenih.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno