Košarka

Zeničanke ugošćuju Brčanku iz Brčkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Zeničanke ugošćuju Brčanku iz Brčkog – U vikendu koji slijedi utakmicama 15.kola nastavlja se takmičenje Prvenstva BIH za košarkašice. Ekipa Čelika u ovom kolu ugostit će Brčanku iz Brčkog. Izabranice Slobodana Kecmana u posljednje vrijeme igraju jako dobro i možda u ovom trenutku igraju i najljepšu košarku u šampionatu za košarkašice. U jesenjem dijelu prvenstva Zeničanke su slavile ubjedljivu pobjedu u Brčkom 75:45 i nema sumnje da bi sve osim još jedne uvjerljive pobjede bilo veliko iznenađenje. Kao i pred svaku utakmicu šef stručnog štaba Slobodan Kecman poziva na maksimalnu ozbiljnost.
– Nema sumnje da smo mi favoriti u ovom suretu. Međutim, to nas ne smije zavarati da opušteno uđemo u utakmicu. Kao i pred svaku utakmicu, tako i pred ovu od igračica očekujem maksimalno ozbiljan pristup. Ono što se dogovorimo prije utakmice ako ispoštuju smatram da ne bismo trebali imati velikih problema da ostvarimo novu pobjedu. Mi u principu respektujemo i poštujemo svakog protivnika, pa tako i Brčanku. Imaju oni svoj kvalitet i bez potcjenjivanja ćemo ući u utakmicu i kao što rekoh nadam se odigrati za novu pobjedu – kazao je Kecman.
U ekipi Čelika nemaju problema sa povredama igračica, tako da će se Brčanci suprostaviti u punom sastavu.
– Igračice su sve u trenažnom procesu, spremne su i nema sumnje da i one žele što prije izaći na parket. Nadam se da ćemo i u ovoj utakmici biti u prilici dati priliku svim igračicama, jer kao što ste vidjeli u posljednjim utakmicama dajemo priliku tim mlađim igačicama da igraju deset, petnaest ili više minuta i to je ono što mene kao trenera raduje i nadam se da ćemo imati tu komociju i u utakimici koja slijedi – rekao je Kecman.
Utakmica 15.kola Prvnstva BIH košarkašice Čelika i Brčanke odigrat će u nedjelju u Areni Zenica sa početkom u 16 sati. Ulaz je kao i u svim prethodnim utakmicama slobodan.     
Nedžad Glibo, KŽK Čelik TIM


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno