fbpx
Ljudi

Zeničanka Lamija sportistkinja Doboj Juga za 2018.

Zeničanka Lamija sportistkinja Doboj Juga za 2018.  – U općini Doboj Jug održana je manfestacija Izbor za najboljeg sportistu za 2018. Na ovoj manifestaciji Zeničanka Lamija Hrvačić je proglašena za najbolju sportistkinju Doboj Juga.

-Iako živim u Zenici, već godinu sam član sam taekwondo kluba “Dragon ” (Doboj Jug), a  u 2018. sa, osvojila titulu kantonalnog i državnog prvaka, kaže Lamija Ona je četverostruki internacionalni prvak, a  na jednom od prvenstava na kojima je učestvovala proglašena je i za najbolju tehničarku turnira. U februaru 2018. u Istanbulu na “Turkish Open” G1 Lamija je bila treća.

-Sama trenirati i pripremati se, odlaziti na takmičenja, mnogo je teško, ali ako imate veliku želju i volju za ovom disciplinom (poomsae) onda se sve lakše podnese. Ovo priznanje ne pripada samo meni, već i mom klubu, ali i Doboj Jugu, te svim sponzorima koji su mi pomogli da ostvarim ovaj rezultat. Stoga bih se željela ovom prilikom zahvaliti Sportskom savezu Doboj Jug, svom treneru Emiru Šečiću, Ministarstvu ZDK, kao i sponzorima koji su me podržali za odlazak na takmičenja, kazala je Lamija za Zenicablog.