Zabava

Zeničanka Ajna Dedić objavila novi materijal za djecu i pozvala ih da učestvuju u čaroliji koja ih nagrađuje za čitanje, bojenje i crtanje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Domaćih dječijih autora gotovo da nema, tržište je preplavljeno stranim slikovnicama, a roditelji su prinuđeni kupovati ono što im se nudi jer nema mnogo izbora.

Na veliku radost mališana i roditelja, magistrica Ajna Dedić, autorica edukativno-zabavnog materijala za djecu „Čarobne bajke“, objavila je novu slikovnicu za djecu koju čine zbirka bajki sa bojankom – „Čarobne bajke i bojanka 2“.

-„Čitanjem postajemo pametniji jer aktivno vježbamo svoj um kao što bavljenjem sportom postajemo fizički spremniji. Uživam raditi za djecu i sa djecom. To je zaista najljepši posao na svijetu. Veliko mi je zadovoljstvo kada mi roditelji ispričaju šta su pozitivno u svom ponašanju njihova djeca promijenila zahvaljujući mojim bajkama. Presretna sam što sam djecu motivisala da čitaju, crtaju, boje i budu kreativna“ – rekla je autorica Dedić.

Knjiga je neprevaziđeni izvor znanja. Prva slova naučili smo upravo iz slikovnica, a potom kroz dječije knjige. Čitanje razvija maštu, gradi karakter jer kada djeca čitaju grade sposobnost mišljenja i logičkog zaključivanja, potiče duboko razmišljanje, čitanjem vježbamo mozak, oslobađamo se od stresa i umirujemo, povećavamo koncentraciju, oslobađamo emocije, obogaćujemo vokabular, poboljšavamo empatiju, čitanje nam omogućuje da naučimo nove stvari i dobijemo brojne informacije.

-„Čarobne bajke i bojanka 2“ imaju nekoliko ciljeva:

  • da djecu kroz zabavu edukuju
  • da ih podstaknu da maštaju
  • da djeca uživaju i opuste se
  • da plove čarobnim svjetovima
  • da vježbaju finu motoriku
  • da usavršavaju osjećaj za oblike
  • da vježbaju preciznost
  • da ih nagrade za trud – čitanje, bojenje i crtanje odnosno da ih pozove u “Čarobni izazov” u kojem mogu osvojiti nagrade.

 

Edukativno-zabavna kampanja „Čarobni izazov“ koju provodi autorica Dedić, djecu motiviše da se takmiče i budu što kreativnija, da svoju maštu prenesu na papir i da za taj trud budu nagrađena.

Djeco sretno i uživajte!

Čarobne bajke možete naručiti na linku Polonica ART https://www.facebook.com/polonicaart



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno