Košarka

Zeničanka Aida Kalušić  među trenerima u kampu “Džanan Musa Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2020”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četvrti “Džanan Musa Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2020”, ove godine će se održati u periodu od 16.-22.08.2020.godine. Gosti kampa, kako je najavljeno, su eminentne sportske ličnosti iz BiH i inostranstva. Među trenerima će biti i glavna trenerica KŽK Čelik iz Zenice, Aida Kalušić.

Na facebook stranici kampa do sada su predstavljeni sljedeći treneri: Denis Bajramović, Hamdo Frljak, Admir Tutić, Enes Numanović, Amir Aljiji, Lejla Šebić i Aida Kalušić.

Među prijavljenim igračicama nalaze se i mlade košarkašice iz Zenice i KŽK Čelik: Ajla Selimović, Amila Huseinović, Merjem Sinanović, Džejlana Indžić, Almedina Ahmić, Ajša Mulić, Emana Pašalić…

Iz organizacije su zahvalili na velikom interesu za njihov kamp, ali prije dva dana, 28.7. zaključili su spisak učesnika, zbog trenutne epidemiološke situacije i da bi mogli provesti sigurnosne mjere u hotelu. Kamp je popunjen do zadnjeg mjesta.

S obzirom da još uvijek dobijaju pozive zainteresovane djece i roditelja, napravit će listu čekanja, prema kojoj bi se pozvalo dijete koje je na listi, u slučaju da neko, od već prijavljenih učesnika otkaže, svoj dolazak.

Uz naše domaće trenere, gosti kampa će biti treneri i predavači iz BiH i inostranstva. Očekuju poznate goste iz svijeta košarke, koji će se družiti sa polaznicima i održati predavanja.

-Zbog prisutnosti virusa COVID-19, a u skladu sa odgovornosti prema učesnicima kampa obezbjedili smo dezinfekcioni tunel kao i dizajnirane zaštitne maske koje ćemo podjeliti svim našim učesnicima brenda No1.

Kao organizatori poduzimamo sve u skladu epidemioloških preporuka: hotel je zakupljen samo za učesnike kampa i bit će izvršena kompletna dezinfekcija, obezbjeđena je 24-ero satna ljekarska pratnja uz doktora Davora Arslanagića /Mr.sci.diplomirani fizioterapeut. Pri dolasku svakom dijetetu će biti izmjerena temperatura i u slučaju da djete ima temperaturu poduzimat će se daljnje mjere, prilikom rasporeda grupa vodit će se računa i o broju učesnika po grupi. Naš moto je “Bježimo iz grada,sačuvajmo zdravlje” i vidimo se na olimpijskoj ljepotici od 16. do 22.augusta 2020.godine -, kažu iz organizacije kampa.

Biografija Aida Kalušić:

Njeni prvi košarkaški počeci su vezani za KŽK Čelik iz Zenice sa kojim je bila prvakinja BiH u svim mlađim kategorijama nekoliko puta. Poslije je to ostvarila i kao seniorka, također sa Čelikom.

U svojoj karijeri je još nastupala za klubove u Mađarskoj (Pecs i Szolnok), Poljskoj (Energa Torun), Grčkoj (Ptolemaida), Rumuniji (U Cluj), Sloveniji (Triglav), Turskoj (Antalija) i Qataru.

U BiH je, pored Čelika, nastupala još i za Mladi Krajišnik. Dugogodišnja je reprezentativka BiH (sve selekcije). Trenerskim poslom se bavi godinu dana. Glavni je trener u KŽK Čelik, a prošle godine je bila pomoćnik selektora juniorske reprezentacije BiH.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno