Košarka

Press OKK Čelik: Ove nedjelje u Areni All star utakmice Ljetne Lige grada Zenice, cilj OKK Čelik je povratak u društvo najboljih     

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press sali gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici, danas, 30.7.2020.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik. Povod za press je najava All star utakmica Ljetne Lige grada Zenice, te kratak rezime aktuelnih aktivnosti u klubu OKK Čelik. Prisutnim novinarima obratili su se Josip Pandža, šef struke OKK “Čelik”, Kenan Uzunović, predstavnik Uprave grada Zenica za oblast sporta, Enver Jahić, predstavnik KK “Kengur” Zenica i Haris Milak, predstavnik OKK “Abeceeda”.

Na početku današnjeg pressa najavljene su All star utakmice Ljetne Lige grada Zenice za sve kategorije, a koje će se održati ove nedjelje na centralnom terenu gradske Arene „Husejin Smajlović“ sa početkom od 10 sati. Najbolji igrači iz junorske i kadetske selekcije, koji budu učestvovali u ovoj Ligi, njih 10, imat će priliku da odigraju kontrolnu, prijateljsku utakmicu protiv prvog tima OKK „Čelik“.

Istaknuto je zadovoljstvo prisutnih domaćina današnjeg pressa što je dosadašnji tok ljetne lige protekao bez povreda i bez zaraze koronavirusom, jer se pridržava propisanih mjera za vrijeme pandemije koronavirusa. Nije bilo incidenata uprkos rivalitetu među gradskim ekipama.

Treneri Jahić i Milak su pohvalili održavanje ove Ljetne lige i da će mnogi dječaci zapamtiti da su igrali na centralnom terenu ove naše ljepotice Arene. Takođe, treneri su pohvalili dobar rad u OKK Čelik sa dolaskom novog trenera Josipa Pandže, istakavši odličan potez sa ranim početkom priprema Čelika i stvaranje vlastitog igračkog kadra kao baze za budućnost kluba.

Što se tiče košarkaša Čelika, oni su među prvima krenuli sa trenažnim procesom i pripremama za narednu sezonu, te istakli glavni cilj povratak u društvo najboljih i stvaranje vlastitog igračkog kadra.

-Za nekoliko dan napunit će se tri mjeseca od kako smo u trenažnom procesu. U punom smo pogonu i uočili smo da naši igrači imaju dosta nedostataka u individualnim stvarima. Pokušavamo da ih dignemo na viši nivo, kako bi u budućnosti mogli da ih iskoristimo za ulazak u viši rang i da imamo ozbiljnu bazu igrača za naredni period. Trebamo vratiti Čelik tamo gdje mu je mjesto i da bude stabilan bh.prvoligaš. Ja sam zadovoljan urađenim poslom, a dilema nam je vezana za početak takmičenja, sistem i broj ekipa u ligama.

Samo čekamo da dobijemo datum starta lige i onda zakazati termin priprema za cijelu ekipu, jer sada nam na treningu nedostaju tri starija košarkaša zbog poslovnih obaveza. Nedostaje nam jedan visoki igrač i nadam se da ćemo i to mjesto popuniti. Sve zavisi od mogučnosti kluba. Naše ambicije su jasne, a to je povratak u najviši rang bh. takmičenja, Premijer ligu BiH -, rezimirao je na današnjem pressu Josip Pandža, šef struke.

Prema najavama Kenana Uzunovića, člana uprave Čelika, u nastavku priprema zbog zauzetosti Arene od 20.avgusta evropskim prvenstvom za juniorke u odbojci, zenički ligaš će završni dio priprema obaviti od 20.8. najvjerovatnije u Ajdinovićima kod Olova.

Pored ovih aktivnosti, za učesnike Ljetne lige planirano je da se platou ispred robne kuće Bosna, vjerovatno 30.8., organizuje takmičenje u spretnosti, slobodnim bacanjima i takmičenje u trojkama. Za pobjednike u ovim kategorijama bit će obezbjeđene vrijedne nagrade.
Za klubove, učesnike u ovoj Ligi, na poklon bit će obezbjeđene košarkaše lopte, dok je za svako dijete, učesnika Ljetne lige, planirana medalja.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno