Posuđeno

Zeničanin tvrdi da su mu prijetili u Rogoznici

Zenički privrednik Fikret Avdić prijavio je policiji u Hrvatskoj i BiH, kako tvrdi, prijetnje, uvrede i maltretiranje vlasnika apartmana u Rogoznici na sjevernom dijelu Jadrana, u kojem je protekle sedmice odsjeo, a koji je napustio prije isteka roka.

Kako tvrdi, snimak prijetnji predat će zajedno s krivičnom prijavom, osim policijama obje države, i Ambasadi Hrvatske u BiH te BiH u Hrvatskoj, Turističkoj zajednici Hrvatske, internetskoj stranici Booking.com putem koje je rezervirao apartman.

– Od dolaska ništa nije bilo kako je reklamirano, a kada sam im prigovorio, jer nije radila klima, a sobe su bile pune vlage i žohara, rekli su da “kupim stvari i idem ako mi se ne sviđa”. Onda su počele provokacije, prijetnje, ulasci u apartman, tako da smo, prvo djeca, a dva dana kasnije supruga i ja, bili prisiljeni napustiti apartman prije plaćenog roka – tvrdi Avdić u izjavi za “Avaz”, dodajući da je u uvredama i prijetnjama prednjačio vlasnik Ivan Jurčec.

Avdić navodi da su prijetnje bile upućene “bosančerosu”, kako ga je Jurčec nazivao, te da mu je očigledno više smetalo porijeklo gostiju nego njihove primjedbe.

Jučer smo kontaktirali Jurčeca, koji je uzvratio da “u životu nije imao neugodnijeg gosta te da je jedino Avdić imao primjedbe na, kako svi drugi tvrde, odličan smještaj”.

– Vidio sam da je snimao razgovor i sigurno sam izrevoltiran rekao neke stvari koje nisam trebao. Kakvi smo mi, govori podatak da smo godinu unaprijed rasprodati, dolaze nam ljudi iz svih krajeva svijeta i ne dijelimo ih odakle su. Gospodin je tražio povrat novca, jer se predomislio oko mjesta ljetovanja, a kada u tome nije uspio, lažno je prijavio kvar na klimi, izmišljao je neke bube, nije se ni u čemu pridržavao jasno napisanog kućnog reda. Vidio sam šta je pisao Bookingu, ali neistina je da je on nas prijavio, mi smo prvi njega prijavili policiji zbog ponašanja. Kada je otišao, fotografirali smo kakvo je smeće, opuške i nered ostavio iza sebe – tvrdi Jurčec, koji nam je poslao fotografije.

Ništa nije kao na fotografijama

– Kanalizacioni sistem je blizu tzv. plaže, a ništa nije kao na fotografijama. Rekao sam mu da, ako tvrdi da ne može vratiti novac, jer sam rezervisao preko Bookinga, zašto je onda tamo objavio fotografije koje ne odgovaraju istini – ističe Avdić.

AVAZ

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem