Posuđeno

Sjednica Predsjedništva zbog plasmana u finale EP

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana vanredna sjednica Predsjedništva BiH povodom plasmana kadetske košarkaške reprezentacije BiH u finale Evropskog prvenstva:
02:30 lagano otkucava u Sarajevu i sve se čini da će ovo biti još jedna obična noć u glavnom gradu BiH. Međutim, taj uhodani ritam prekidaju automobili pod policijskom pratnjom koji projuriše Titovom i stadoše pred Predsjedništvo BiH.
Iz tri različita auta, vidno uznemireni, izlaze članovi Predsjedništva. Iako bi u drugim državama ljudima bilo drago da ih vide, Sarajlijama je ipak draži sendvič iz Pingvina tako da je dolazak Predsjedništva BiH u kasne sate prošao skoro nezapažen.
U sali za hitne sastanke prvi riječ uzima Predsjedavajući Dragan Čović:
– Ne znam stvarno šta je bilo ljudima iz FIS-a pa uplatiše kotizaciju za takmičenje, obećavam da ću taj problem već sutra riješiti. Izjavim za Poskok da će svaki privrednik koji podrži nametnutu reprezentaciju BiH biti proglašen izdajnikom. Nego Mladene, otkud onaj Njegoš u reprezentaciji?
Mladen Ivanić postiđeno odgovara:
– A ne znam ni sam, evo lično ću otići na Pale i popričati sa njegovim roditeljima. Reći ću im onu kako im dijete igranjem za BiH negira RS i na taj način ugrožava budućnost Srba na ovim prostorima. Već dvadeset godina padaju na ovu priču, provjereno radi. Ako to ne upali, nazovem Vučića da ga lično evakuiše iz Litvanije helikopterom i prebaci u Rusiju, pa dok se ne odrekne BiH nema mu kući.
Ovaj razgovor nakratko prekida zvuk koji dolazi iz Bakirovog telefona, koji se cijelo vrijeme smješka u ćošku.
”Tamo gdje je sunce, tamo gdje su zvijezde..” se čuje iz mobitela..
Bakir izlazi i vraća se nakon pet minuta ljut k’o ris:
– Slušajte, sad me onaj Tajip zvao, ovo ovako više ne može. Pita me otkud mi ovi Srbi i Hrvati u reprezentaciji i otkud pravo djeci da odu u finale, a Turska ispade. Previše su se opustili ovi u Košarkaškom savezu BiH, ne može ovo ovako. Tačno će ljudi pomisliti da se može zajedno živjeti pa eto belaja. Sutra zovem onog Konakovića, dođe mi još otkako sam mu sredio da fakultet završi za tri mjeseca, raspuštamo Savez i stavljamo naše ljude tamo. Ima Sebija rođaka, taman mu je dosadno u Upravnim odborima pa neka se malo pozabavi ovom košarkom, a vaši neka se bune na to imenovanje i eto ga riješen problem. Dogovoreno?
“Dogovoreno” – potvrdi Dragan.
“Договорено” – potvrdi i Mladen na ćirilici.
Napokon su se malo opustili jer su svjesni da će se ova situacija, koja ozbiljno liči na normalan suživot, riješiti u rekordnom roku.
A sutra još uživajte u igrama Njegoša, Džanana, Sanija, Lazara, Srđana, Emira na čelu sa Josipom. Jer već prekosutra se naši voljeni predsjednici pobrinu da se ovakve situacije ne ponavljaju..

TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA – PREUZET SA FB STRANICE KARAKTER

11903782 418439601690203 2827761478361029073 n



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno