Košarka

Zeničanin Tarik Biberović izabran na NBA draftu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Tarik Biberović izabran na NBA draftu- NBA draft odigran je sinoć, a ekipa San Antonio Spursa očekivano je odabrala Victora Wembanyamu kao prvog picka.

NBA draft je lutrija na kojoj NBA ekipe biraju među prijavljenim igračima svoje buduće članove. Sastoji se od dvije runde od po 30 igrača, gdje prvih 30 igrača dobija siguran ugovor u NBA, dok se igrači druge runde tokom priprema ili nekada u budućnosti trebaju izboriti za zagarantovani ugovor.

Na NBA draft se imaju pravo prijaviti svi igrači koledž košarke kao i mladi igrači iz cijelog svijeta do 23 godine. Ove godine na NBA draftu je bio i Zeničanin Tarik Biberović, trenutno igrač Fenerbahčea.

Tarik Biberović je rođen 2001. godine u Zenici gdje je i započeo karijeru u KK Ten Zenica. Sa 15 godina je prešao u Sarajevo u ekipu OKK Spars, a već krajem 2017 je potpisao ugovor sa turskim velikanom Fenerbahčeom. Već sa 18 godina Biberović je debitovao za ovu ekipu i u Euroligi, a protekle dvije sezone je bio dio rotacije u sjajnoj turskoj ekipi.

Na NBA draftu su ga kao 56. izbor birali Memfis Grizzlies, jedna od trenutno boljih ekipa u NBA ligi.

Biberović igra poziciju 2 i 3, i visok je 201 cm.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno