Ljudi

Zeničanin Saša Sarajlić delegiran za suca evropskog prvenstva u stonom tenisu za mlade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički stonoteniski sudija Saša Sarajlić dijelit će pravdu i na ovogodišnjem, 63. evropskom prvenstvu za kadet(kinj)e i junior(k)e (U15 i U19), koje će od 18. jula do 2. augusta biti održano u Varaždinu (Hrvatska).

Sarajlić će biti i jedini sudija ili službena osoba iz Bosne i Hercegovine na ovom EP-u. Sarajlić je bivši rukometaš i sudija te, još uvijek, aktuelni kontrolor suđenja u Premijer rukometnoj ligi BiH, a od 2018. godine je i internacionalni stonoteniski sudija.

U dosadašnjoj karijeri stonoteniskog suca, sudio je na Mediteranskim igrama 2018. godine u Tarragoni (Španija), a iste je godine sudio i na Evropskom prvenstvu za juniore i juniorke, koje se održavalo u Zenici te TOP 10 turnir najboljih juniora Evrope, koji je te godine igran u Portugalu.

Sudio je i na otvorenim prvenstvima Belgije i Italije. U martu prošle godine, upravo u Varaždinu, sudio je i na prvenstvu Evrope za mlađe seniore (U21).

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno