Ljudi

Zeničanin Nermin Bošnjak prvi pobjednik Hayatovog showa “IZGUBI DA BI DOBIO”: uspio smršati 34 kilograma

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Nermin Bošnjak prvi pobjednik Hayatovog showa “IZGUBI DA BI DOBIO”: uspio smršati 34 kilograma – Nakon tri mjeseca truda znoja i suza emisija ‘Izgubi da bi dobio’ dobila je svog prvog pobjednika. Nermin Bošnjak je ostvario najbolji rezultat, on je uspio smršati 34 kilograma. Ovaj ambiciozni Zeničanin je kroz ovaj show važio za jednog od favorita. Karatista koji je u finalnoj emisiji izjavio da ga je sramota šta je sebi dopustio i koliko se udebljao, ali i da se više nikada neće vratiti starim navikama.

Nermin Bošnjak je na prvom vaganju imao 101 kilogram a u finalnoj emisiji samo 67 kilograma, što znači da je izgubio ukupno 34 kilograma. Nakon što je primio nagrade i pobjedu podijelio sa svojim najmilijim Nermin Bošnjak je dao izjavu za portal Hayat.ba. Kazao nam je kako još uvijek ne može da vjeruje da je on pobjednik i da je on taj koji je i izgubio i dobio.

– Osjećaj je izuzetan, lijep, neopisiv. Mnogo sam se trudio i žrtvovao, ali se na kraju isplatilo. Ova pobjeda nije samo moja nego i cijele moje porodice, oni su ti koji su bili sve vrijeme sa mnom. U ovom showu sam napravi jedan restart, ja jesam izgubio kilograme, ali sam dobio dosta toga. Ja se ponovo vraćam sportskom duhu i treningu. Poslije Nove godine aktivno kreće s karateom i takmičenjima. – kazao nam je Nermin Bošnjak. Mnogo je znoja proliveno u ova tri mjeseca, bilo je i loših ali i mnogo dobrih stvari. Kazao nam je da mu je najteže bilo kada je imao povredu noge, još na samom početku emisije.

– To mi je najteže palo, znate kako je svakom sportisti kada doživi povredu, to me psihički najviše pogodilo i uticalo, ali sam se brzo vratio. Od onih dobrih koji je bilo mnogo više. Osim druženja na početku s ukućanima u Oazi, najbolje sam se slagao sa Sezanom, Naidom, Vesnom, Vanjom, Halimom i Almom. Mislim i ostali su bili super ali s ovim ljudima sam se najbolje slagao – rekao je Nermin. Pitali smo ga koga će povesti u Istanbul odgovor je bio više nego očekivan.

– Suprugu naravno… U subotu letimo za Istanbul, ovo nam je došlo jako dobro, jer za Novu godinu proslavljamo godišnjicu braka. Tako da će ovo putovanje biti samo za nas. Želio bi se zahvaliti porodici, i navijačima koji su vjerovali u mene, večeras je na finale iz Zenice stigao autobus koji su vjerovali u moju pobjedu – rekoa je na kraju ovaj Zeničanin. Jako je emotivno bilo na samom proglašenje pobjednika. Drugo mjesto je osvojila Vesna Arula, koja se kroz show borila ne samo protiv kilograma nego i zdravstvenim problemi. Ona je nekoliko mjeseci prije takmičenja operisala kičmu i nije mogla izvoditi sve vježbe, ali je zahvaljujući trenericama Marijani Podrug Arapović i Lejli Šebić uspjela da izvede neizvodivo i ona je kaže time dobila najviše. Najmlađa učesnica Sara Malešić se na show prijavila s preko 100 kilograma, ali je i ona uspjela te ostvarila treće mjesto.

Ukoliko želite da i vi budete dio druge sezone emisije “Izgubi da bi dobio” prijavite se na [email protected]

(Adnan Herco/Foto: Hayat)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno