Ljudi

Zeničanin jedan od troje studenata učesnika “Humanitarnog triatlona”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Imran Muharemović jedan je od troje studenata koji su jučer učestvovali u humanom “Humanitarnom triatlonu” troje studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta.

Njegova kolegica Tina, kolega Faruk i on su su sportskim aktivnostima prešli više od 200 km, a potom iste ‘prodali’ u humanitarne svrhe. Novac se prikupljao posredstvom Udruženja Pomozi.ba, te će biti korišten u svrhu liječenja oboljelih osoba u Bosni i Hercegovini.

Studenti Imran Muharemović, Faruk Suljović i Tina Tadić uspješno su realizovali humanitarni triatlon od Sarajeva do Neuma, prešavši ukupnu udaljenost od 200 kilometara.

Imran Muharemović je prvu etapu prešao biciklom od Sarajeva do Neuma (ukupna udaljenost od 123 kilometra).

Faruk Suljović je zatim istrčao drugu etapu od 70 kilometara od Mostara do Neuma.

Tina Tadić je za finale preplivala Neumski zaljev (ukupno 5 kilometara).

Zahvala na podršci ide partnerima i prijateljima, među kojima su: Poljoprivredno – prehrambeni fakultet u Sarajevu, Asocijacija studenata poljoprivredno – prehrambenog fakulteta, Turistička zajednica grada Sarajeva (Visit SA), sportsko udruženje “Semper Paratus”, Udruženje za medicinske edukacije i djelovanja “Medu ba”, Seventyone studio, biciklistički klub “Rotacija Spin”, trkački klub “Trčanje i to”, Amor Bečić, Faid Laličić, Faris Rizvic, Benjamin Dlakić i Marinko Glavinić. Zahvaljujemo i svima onima koji su uplatama na žiro račune Udruženja Pomozi.ba i pozivima na broj 17021 podržali Pomozi.ba – Fond za liječenja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno