Nogomet

Zeničanin imenovan za trenera u omladinskoj selekciji BiH!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Komitet za hitnost NS/FS BiH jučer je na sjednici održanoj, a na osnovu ukazane potrebe za restrukturiranjem stručnih štabova mladih selekcija razmatrao prijedlog Tehničkog komiteta NS/FS BiH i donio odluke o imenovanju pomoćnih trenera reprezentativnih selekcija “U-21”, “U-19”, “U-17” i “U-15”.

Tako se odlukom kako saznajemo Muhamed Berberović imenuje za trenera u “U-21” selekciji BiH umjesto Admira Raščića, koji je do sada obavljao taj zadatak. Kada je u pitanju “U-19” selekcija Amir Spahić će na mjestu pomoćnika zamijeniti Muhameda Berberovića, koji je kako smo gore naveli imenovan u stručni štab mlade selekcije.

Kada je u pitanju “U-17” selekcija, Admir Hasančić se imenuje za trenera umjesto Amira Spahića, koji je prešao za trenera u U-19 selekciju BiH. I na kraju Armin Duvnjak, trenutni šef struke NK Čelik, imenuje se za trenera u “U-15” selekciju BiH umjesto Amira Japaura.

Pomoćni treneri koji su gore navedeni imenuju se na period imenovanja selektora svake pojedinačne reprezentacije tj. dužinu trajanja kvalifikacionih ciklusa u okviru UEFA takmičenja.

Kako saznajemo najveće šanse za preuzimanje selektorskog mjesta u U-17 selekciji BiH ima Admir Raščić, tako da ne čudi što je razriješen dužnosti na mjestu pomoćnika u U-21 selekciji BiH, kako bi preuzeo kormilo U-17 selekcije BiH, koje je ostalo upražnjeno, nakon što je Nedim Jusufbegović preuzeo vođenje ekipe mostarskog Veleža.

Autor: sportsport.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno