Košarka

Zeničanin Harun Huseinspahić: Cilj mi je biti reprezentativac BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Harun Huseinspahić, u dresu Mladosti iz Mrkonjić Grada svojim igrama prometnuo među najbolje igrače prvenstva BiH za košarkaše. Za portal BHbasket govorio je o dosadašnjem dijelu sezone, kao i planovima u daljoj karijeri.

Jedan ste od najboljih igrača lige, kako ste Vi zadovoljni svojim igrama?

Ovo je nekako moja prva seniorska sezona gdje sam Bogu hvala zdrav i gdje sam dobio značajnu minutažu. Svakako da sam zadovoljan, ali uvijek može bolje. Mislim da mi treba još dosta utakmica da steknem što više iskustva i samopouzdanja u svoje kvalitete. Ipak, dobre partije bez uspjeha tima nisu nešto što će me zadovoljiti.

Koliko Vam znači podrška kluba, trenera i saigrača?

Svakako da znači. Zahvalan sam treneru na povjerenju i minutama na parketu.
Mnogo mi znači podrška i povjerenje saigrača čime ja dobijam sve više na samopouzdanju.Ovu ekipu krasi veoma dobra hemija i mislim da je zdrava timska  atmosfera ono što je ključ za pobjede.

Može li Mladost u Ligu 6?

Sigurno da može.Imali smo veoma turbulentan početak sezone sa povredama i teškim rasporedom, ali kako vrijeme odmiče igramo sve bolje. Mislim da ova ekipa uz malo sreće može dosta više, a na nama je da damo sve od sebe svaku utakmicu i da to pokažemo.

Postali ste i član prestižne agencije Octagon koliko Vam to znači?

Ovo gledam kao neku nagradu za dosadašnji rad i trud. Drago mi je da dobre partije nisu ostale nezapaženo. Zahvalan sam ljudima iz Octagona na povjerenju. Neka ova saradnja bude početak jedne lijepe priče.

Nastupali ste za omladinske selekcije BiH, da li Vam je cilj u budućnosti izboriti se za status seniorskog reprezentativca BiH?

Naravno. Velika je čast igrati za reprezentaciju. Bosna je moja domovina i dres reprezentacije za mene je svetinja. Moje je da nastavim da svakodnevno radim i da igram što bolje. Nadam se da će se to desiti u nekom periodu.

N.S. bhbasket.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno