Ostali sportovi

Zeničanin Branislav Bujak pobjedio na Vaskršnjem turniru u Vašingtonu (SAD)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Vašingtonu, glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država, održan je Prvi Vaskršnji turnir u šahu, u organizaciji tamošnje crkve, saopštio nam je Zeničanin, poznati šahovski sudija, IA Sejfudin Miskić, a podatke dostavio Branislav Bujak, pobjednik na ovom turniru u Vašingtonu.

Na turniru je učestvovalo osam igrača i igralo sedam kola po Bergerovom sistemu (svako sa svakim).

Prvo mjesto na turniru osvojio je Zeničanin Branislav Bujak sa svih sedam pobjeda i 7 poena. Drugo mjesto zauzeo je Luka Jeremić sa 5,5 poena, a treći je bio Predrag Đokić sa 5 poena.

Specijalnu nagradu dobio je Vuk Mijušković, kao ubjedljivo najmlađi i najbolje plasirani takmičar.

Tempo igre bio je 10 minuta po igraču, kotizacija 20 dolara po igraču. Podjeljene su nagrade u vidu diploma i simbolične novčane nagrade, koje su učesnici donirali crkvi.

Inače, Branislav Bujak je penzioner MUP-a, šahovski amater, dostavio nam je nekoliko podataka o sebi i šahovskoj karijeri:

– Šah igram iz ljubavi skoro 60 godina. Bio sam član ŠK Čelik u doba igrača Terzića, Subašića, Kobaša, Serdarevića i drugih. Tu je prve korake naučio i velemajstor Emir Dizdarević, s kojim se uvjek sretnem i ispričam, kao što smo i sada, na nedavno održanom memorijalnom turniru u šahu posvećenom gradonačelniku Zenice Husejinu Smajloviću. Moji rezultati su: Kao amater igrač prvak osnovne i srednje skole, prvak MUP-a kantona ZDK, to vam mogu i dokumentovati. I kao šlag ova pobjeda na turniru u Americi. Biću zahvalan ako objavite ovu vijest. Još jednom hvala na ustupljenom prostoru, pozdrav, živi i zdravi bili -, saopštio nam je, ukratko, Bujak.

Neki od linkova na kojima imaju rezultati Branislava Bujaka.

https://www.zenicablog.com/branislav-bujak-pobjednik-policijade-2018/

http://skcelikzenica.com/2023/05/08/odrzan-sahovski-turnir-povodom-dana-policije-08-05-2023-godine/

https://www.mupzdk.gov.ba/index.php/51-policijada-2015/329-suad-agic-najbolji-u-sahu

E.Imamović

Foto od Branislav Bujak



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno