Ostali sportovi

Zeničanin Alen Bičakčić u Švicarskoj na ZOI mladih YOG 2020 predstavljao BiH u veleslalomu i slalomu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mladi olimpijac Zeničanin Alen Bičakčić, član Ski kluba ZE-2010, se vratio iz Lozane sa upravo završenih Zimskih olimpijskih igara mladih YOG 2020. Olimpijske igre mladih su okupile preko 70 nacija i oko 1800 mladih takmičara koji su se borili u 16 sportskih disciplina. Alen je BiH predstavljao u veleslalomu i slalomu.

Veleslalomsku trku je završio na 46. mjestu u konkurenciji od 77 takmičara. Prvu vožnju slaloma završio je na 44. mjestu, dok drugu slalomsku vožnju nažalost nije uspješno završio. Mladi takmičar ističe da je osjećao veliku čast i odgovornost predstavljajući boje naše zemlje.

Organizacija je prema njegovim riječima bila odlična. Posebno mu se dopalo druženje sa drugim sportistima iz cijelog svijeta u olimpijskom selu koje je izgrađeno upravo za ovo veliko sportsko takmičenje. Iskustvo, prijateljstva i olimpijski duh ostaće mu uspomena i inspiracija za cijeli život. Pred njim su u ovoj sezoni još brojne domaće i međunarodne trke koje ga očekuju već narednih dana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno