Zenica

Zeničani u centru grada predstavili ideje od kojih žive

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničani u centru grada predstavili ideje od kojih žive: Početak nije lagan, ali ne trebate odustati – U Zenici je danas povodom Međunarodnog dana mladih Centar za mlade “Input” u saradnji sa Koalicijom za borbu protiv mržnje “Positive Tolerance” organizovan sajam mladih poduzetnih kreativaca gdje su mladi predstavili svoje rukotvorine, poslove i ideje.
Ovo je treća godina zaredom da Centar za mlade “Input” iz Zenice obilježava Međunarodni dan mladih, a predsjednik “Inputa” Adi Salčinović je u razgovoru za Klix.ba kazao kako je cilj da mladi krenu ka pozitivnim pričama i budu protiv mržnje.

“Želimo da prezentujemo pozitivne, mlade i kreativne ljude u Zenici koji su pokazatelj da svi to mogu biti, a se lakše ostvaruje uz njihove savjete i ideje. Statistikom smo uvidjeli da dosta mladih ima završenu srednju školu i fakultete, ali su bez posla pa zbog toga napuštaju državu. Ovakvi sajmovi su prilika da vide kako se može uspjeti sa idejom i voljom i kako nema potrebe da napuštaju BiH”, poručio je Salčinović.

Najkreativniji Zeničani danas su predstavili svoje rukotvorine od odjeće, nakita, obrađenih starih stvari, torti…

Amra Mandžuka već drugu godinu zaredom na Trgu Alije Izetbegovića ima nasjlađi štand. Već pet godina bavi se pravljenjem poslastica, a njen štand danas je krasila torta.

“Prošle godine sam imala dosta posla. Sajam mi je pomogao da predstavim svoj rad, a evo već pet godina se bavim pravljenjem torti i drugih poslastica. Sve je krenulo od pravljenja rođendanskih torti za moju kćerku”, izjavila je Mandžuka te mladima poručila da bez obzira na početak ne odustaju od svojih ideja.

Bidermajeri i drugi vjenčani ukrasi krasili su danas štand Selme Kepeš koja zajedno s majkom pet godina uljepšava nezaboravni dan mladenaca. Posla ističe ima i previše, a uspijevaju zadovoljiti potrebe i narudžbe ljudi iz cijele Evrope.

“Danas ima puno vjenčanja i došla sam na ideju da pravim ono bez čega se jedna svadba ne može zamisliti. Pravimo sve što je potrebno, ali na malo unikatniji način. Moja mama mi daje inspiracije s obzirom da je imala cvjećaru. Moje prvo izlaganje je bilo prošle godine”, izjavila je Kepeš.

Sajam će biti otvoren do kraja dana, a svi zainteresovani imaju priliku posjetiti ga na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici.

Izvor: Klix Foto: Elmedin Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno