Zenica

Zeničani osvojili četiri titule na “Evropskoj izložbi golubova i sitnih životinja”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Tešnju je od 11. do 14. januara održana 5. evropska izložba balkanskih rasa golubova i sitnih životinja na kojem će se predstaviti izlagači iz devet evropskih država s više od 3.000 eksponata.

Ovo je ujedno bila i 14. državna i 24. međugradska izložba, a prema riječima organizatora ovakva se ne pamti u poslijeratnom periodu Bosne i Hercegovine s obzirom na to da se je evropski savez dao čast, ali i odgovornost bh. organizatorima za jedan ovakav događaj.

Sudije su bile iz BiH, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske, Njemačke, Belgije i Austrije koji će ocjenjivati 2.200 golubova, 800 peradi, 150 kunića te 150 ptica.

Iz zeničkog Udruženja su istakli da je za 67 godina njihovog postojanja, i gotovo 40 godina od obnoviteljske Skupštine i velikog broja nagrada i priznanja, ovo sa tešanjske izložbe najveći rezultat.

Zeničani su dobili četiri evropska šampiona, a Zenicu su na ovoj izložbi predstavljali Almir Muco, Kenan Hajdarević, Aldin Softić, Jasmin Dedić koji su osvojili evropske nagrade i Sejfo Dedić, Amel Softić i Emir Bajramović koji su državni šampioni.

Ova zenička reprezentacija predstavljala je grad na najvećoj smotri golubova na Balkanu i ponosno predstavila grad Zenicu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno