Ostali sportovi

Zeničani na Šahovskom turniru paraplegičara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održan 8.međunarodni šahovski turnir paraplegičara „Banja Luka 2015“ – Reprezentaciji Federacije BiH drugo mjesto. Zeničani sačinjavali reprezentaciju FBiH. U organizaciji Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize i ostalih tjelesnih invalida Republike Srpske, u Banja Luci je održan 8. međunarodni šahovski turnir paraplegičara „Banja Luka 2015″, objavili su na oficijelnoj FB stranici Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica.

Takmičenje se odvijalo u Rekreativnom centru Mlinska Rijeka. Turnir je bio pozivnog karaktera i na njemu su učešće uzele sljedeće reprezentacije: Reprezentacija Srbije, reprezentacija RS, reprezentacija Federacije BiH i reprezentacija Slovenije.
Ekipe su nastupale sa po dva seniora i jednom seniorkom.
Reprezentaciju FBiH sačinjavali su članovi Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica: 1. ploča MK Bajramović Halid 2. ploča I kategorija Čevro Muris 3. ploča Topalović Sefija.
Nakon odigrana tri kola plasman ekipa bio je sljedeći:
1. mjesto reprezentacija Republike Srpske sa 6 meč bodova
2. mjesto reprezentacija Federacija BiH sa 4 meč boda
3. mjesto reprezentacija Slovenije sa 2 meč boda
4. mjesto reprezentacija Srbije bez meč bodova
Najuspješniji igrač na prvoj ploči je Bajramović Halid iz FBIH sa 3 poena, na drugoj ploči sa tri poena najuspješniji je bio Bošnjak Đorđe iz RS, dok je najuspješnija ženska ploča sa 3 poena bila Marušić Nada, iz RS.

E.Imamović za Zenicablog

Detalj sa turnira u B.Luci



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno