Ostali sportovi

Kadeti ZDK ekipni prvaci FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici održano ekipno šahovsko kadetsko prvenstvo FBiH. Kadeti ZDK ekipni prvaci ŠS FBiH. U Zenici je održano 8. ekipno kadetsko Prvenstvo reprezentacija kantona ŠSFBiH za 2015.godinu. Organizator je bio Šahovski savez Federacije BiH, a prvenstvo se održavalo u prostorima J.U. „Dom penzionera sa stacionarom“ u Zenici.

Na prvenstvu je učestvovalo pet ekipa, a prvak je kadetska reprezentacija Zeničko-dobojskog kantona sa 8 bodova, za koju su nastupili: Faris Čunjalo, Dino Marković, Evel Karalić, Adna Avdić i Nedim Šestić.
Drugo mjesto osvojila je selekcija Tuzlanskog kantona sa 5 bodova, dok je treći bio Hercegovačko-neretvanski kanton sa 4 boda.
Prvenstvo je igrano po Bergerovom sistemu, sa tempom igre od 60 minuta po igraču za cijelu partiju.
Sudija na prvenstvu bio je Fahrudin Ćerim, međunarodni sudija.
Pokrovitelj prvenstva bilo je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Ze-do kantona, organizator ŠSFBiH i suorganizator Komisija za kadetski i juniorski šah ŠSFB.
Organizator je za najbolje plasirane učesnike obezbjedio medalje, diplome i pehare i to: prvo mjesto pehar, zlatne medalje i diploma za plasman, drugo mjesto, srebrene medalje i diploma za plasman, treće mjesto, bronzane medalje i diploma za plasman. Ostala mjesta diplome za nastup.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno