Info

Zeničani Isak i Isaković, direktori KPZ Zenica i KPZ Sarajevo, održali radni sastanak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Direktor KPZ ZT Zenica, Rusmir Isak, i direktor KPZ PT Sarajeva, Munib Isaković, održali radni sastanak kako bi razgovarali o jačanju saradnje između ove dvije institucije.

Održan je radni sastanak direktora KPZ ZT Zenica Rusmira Isaka i direktora KPZ PT Sarajevo Muniba Isakovića sa svojim pomoćnicima i federalnim inspektorom za izvršenje krivičnih sankcija Miralemom Duranovićem.

Tema sastanka je bila jačanje saradnje i razmjene iskustava dva kazneno popravna zavoda. Tokom sastanka bilo je riječi i o prevazilaženju nastalih problema oko pritvorskih kapaciteta nakon požara u KPZ PT Sarajevo.

Tom prilikom domaćin sastanka, direktor Isak je iskazao spremnost za pružanje pomoći u rješavanju problema prijema lica lišenih slobode u pritvorsku jedinicu u Zenici kao i nastavka pozitivne prakse.

Također je dogovorena saradnja dva zavoda koja će u konačnici osigurati nesmetan rad pravosudnih organa kao i podizanja bezbjednosti za sve građane.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno