Zenica

Zeničani i danas u velikom redu čekaju ispred filijale Sberbank

Podijeli ovu vijest:

Pred poslovnicom Sberbank u Zenici i danas je bio 20-ak metara dug red građana koji uglavnom i dalje nastoje podići svoje depozite iz te banke.

Štediše, uprkos tome što su agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Agencija za bankarstvo Republike Srpske jučer objavile kako su preuzele upravljanje nad Sberbankom BiH te tom prilikom poručile kako su depoziti građana sigurni, ipak nastoje podići novac sa računa banke.

Strah zbog sudbine te banke u BiH, nakon odluke da se ruskim bankama ukine mogućnost korištenja usluga SWIFT-a, a koja je uslijedila nakon što su Sjedinjene Američke Države i zemlje Evropske unije uvele ekonomske sankcije Rusiji zbog invazije vojske te države na Ukrajinu, očito nije potpuno otklonjen ni nakon što su upravljanje nad bankama u BiH preuzele spomenute entitetske agencije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno