Sudske klupe

Zeničani i Crnogorac koji su prevozili 240 kilograma skanka ostaju u pritvoru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Okružni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor Zeničanima i Crnogorcu koji su uhapšeni nakon što su u jednom vozilu na području Gacka prevozili 240 kilograma skanka.
Pritvor je određen za K. B. i A. M. iz Zenice i B. H. iz Crne Gore. Kako je ranije saopćeno na konferenciji za novinare iz PU Trebinje, tokom kontrole automobila Mercedes kojim je upravljao K. B. (1993.), a s kojim se u vozilu nalazio i A. M. (1979.), iz istog pravca uočili su kretanje i vozila Renault koje se okrenulo na putu te krenulo prema selu Miholjače pokušavajući pobjeći.

Brzom reakcijom policija je uspjela zaustaviti Renault kojim je upravljao M. G. (1970.). Na zadnjem sjedištu tog vozila uočeno je više najlonskih vreća u kojima se nalazilo blizu 240 kilograma opojne droge skank.

Uhapšeni su Benjamin Krehić i Adis Serdarević iz Zenice, kao i Milorad Grba iz Crne Gore.

Pretpostavlja se da je droga do Gacka stigla ustaljenom rutom preko Albanije, Kosova i Crne Gore, a bila je namijenjena tržištu Federacije BiH.

Postoji osnovana sumnja da su njih trojica počinili krivično djelo kriminalnog udruživanja u vezi s krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Pritvor im je određen zbog postojanja bojazni da bi boravkom na slobodi uništili ili sakrili dokaze i utjecali na svjedoke, zbog opasnosti da bi ponovili krivično djelo i jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora duža od 10 godina.

Za Crnogorca je određen pritvor i zbog opasnosti od bjekstva, s obzirom na to da nije državljanin BiH.

Pritvor im je određen do 8. februara ili novog rješenja suda.

Izvor: Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno