Naše

Zeničani, gdje ste? Arena će ostati prazna?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenico, gdje si? Hoćeš li pasti na ispitu ovaj put? Kao rijetko do sada, naš grad je u jednoj sedmici centar međunarodnih susreta u nekoliko sportova, atletici, ragbiju, rukometu i nogometu. Naši ragbijaši su prvo u regionalnoj ligi osvojili prvo mjesto, a ona je reprezentacija izborila “ligu iznad”. Naši atletičari, Zeničani, Bosanci i Hercegovci su osvajali medalje na Kamberovića polju. Preostali su nam rukomet, nogomet, Arena i Bilino.

Znate li da je do srijede uvečer, 24 sata prije sudbonosnog meča kojeg će putem televizije gledati cijeli svijet, prodato samo oko 1.000 ulaznica? Znamo da su Zeničani lijeni, da ulaznice kupuju u zadnji tren, ali?

Zar je moguće da ćemo dopustiti da Arena ne bude dupke puna, da ne bude barem 6.000 ljudi? Da, dvije su utakmice zaredom, dan poslije je Bilino, ali i ono, sa gostima iz cijele države, u opticaju ima svega 10.000 ulaznica.

Zašto je bh. sport, u Zenici, osuđen na poluprazne dvorane? Sjetimo se KŽK Čelik i regionalne šampionske titule koja nije uspjela “napuniti” Arenu. Prvakinje, osvajačice kupa. U grdu z kojeg kažu da ima 150.000 stanovnika sa okolinom. Kutija cigareta, kafa, dvije kafe, dopuna za mobitel i surfanje na FB, te kladioničarski listić. ukupno, sigurno više od 10 KM.

Ok, nekome je puno, mnogima nije. U svakom slučaju, ako padnemo na ispitu ovaj put, nemojte se više truditi po društvenim mrežama da pljujete da “nam se ništa ne događa”. Folkeri, rokeri, ublehaši ovakvi, onakvi, svi ste pali na ispitu, i to za svoju državu. Bez pune Arene, bez prepunog Bilinog, Zenica je pala na ispitu. Pa izvol’te.

1476681 10153272609720973 3684108199965490699 n



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno