Zenica

Zeničani 25. godišnjicu mira u BiH obilježili izradom murala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničani 25. godišnjicu mira u BiH obilježili izradom murala – Doprinos obilježavanju potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma te 25 godina mira u Bosni i Hercegovini, dala je i Koalicija za borbu protiv mržnje “Positive Tolerance“ iz Zenice promocijom murala na zgradi u zeničkom gradskom naselju Meokušnice.

Mural je djelo umjetnika Kemala Krkalića, a kako su istakli iz koalicije “Positive Tolerance”, odslikava kulturno-historijsko naslijeđe naše zemlje te opredjeljenost građana tog grada za mir kroz vijekove.

“Ovo je nešto posebno za naš grad. Zato se zhvaljujemo Gradskoj upravi, Službi za urbanizam i Službi za društvene djelatnosti Grada Zenica, koji su nam pomogli da osiguramo potrebne dozvole. Zahvaljujemo se i stanarima i kućnom savjetu zgrade na adresi Armija BiH broj 2, koji su bili kooperativni i dozvolili da mural bude oslikan na zidu njihove zgrade”, kazao je koordinator koalicije “Positive Tolerance“ Adi Salčinović.

Napominje kako i Koalicija na ovaj način obilježava dvije i po decenije od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, a ista aktivnost je, uz podršku Misije OSCE-a i Ujedinjenih nacija u BiH, realizirana u ukupno sedam bh. gradova i općina.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno