Zenica

Zeničane ne interesuje poskupljenje vode, navikli da su “bankomat” nadležnih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničane ne interesuje poskupljenje vode, navikli da su “bankomat” nadležnih- Ispred zgrade Gradske uprave Zenica danas je održan protest grupe građana Zenice koji nisu zadovoljni povećanjem cijene vode.

Današnji protest građana kojeg je organizovao Zeničanin Hasan Kreho možda je i najbolji pokazatelj nezainteresovanosti građana za probleme koji se dešavaju i koji ih očekuju u narednim godinama, a koji će se konkretno odraziti na njihovim kućnim budžetima.

Zeničanin Hasan Kreho vidno nezadovoljan brojem okupljenih građana je kazao da je ovo poruka vijećnicima i Gradu Zenica da mogu usvojiti i odluku po kojoj će jedan kubik vode koštati i 10 KM.

“Ovi građani nisu izvukli pouke u proteklih 20 godina šta im rade gradske službe, vijećnici i gradonačelnici. Ruke su zavukli u džepove građana gdje mi plaćamo račune, a javna preduzeća su za njih samo bankomati. Oni nemaju nikakve odgovornosti, a dok građani ne shvate neke stvari plaćati će visoke cijene”, kazao je Kreho.

Na sjednici Gradskog vijeća Zenice koja je u toku razmatrati će se i odluka o povećanju cijene vode, a direktor JP Vodovod i kanalizacija Emir Pašalić nije znao u procentima reći o kakvim se povećanjima radi već je to objasnio kroz KM.

“U 2023. godini račun će biti veći za nešto više od 5 KM u odnosu na današnji, u 2024. godini za nešto više od 9 KM, a u 2025. godini, dakle za četiri godine, za nekih 9,77 KM u odnosu na trenutni račun. Kada govorimo o paušalu, odnosno fiksnom trošku, on postoji u svim vodovodnim preduzećima u BiH i neće se ukidati”, istakao je Pašalić.

Povećanje cijene vode pravda se brojnim projektima koji su realizovani ili će biti realizovani, kao što je i projekt Plava voda, za što su građanima nadležni obećali da neće doći do povećanja cijena vode za piće.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno