Naše

Zenicablog saznaje: ozvaničen naziv novog kluba u našem gradu – KF Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenicablog saznaje: ozvaničen naziv novog kluba u našem gradu – KF Zenica – Kako saznaje Zenicablog, objavom sredinom mjeseca u Službenim novinama Grada Zenica, službenim je postalo odobrenje da se koristi ime Grada “Zenica” u nazivu institucije, udruženja, organizacije, što je propisana zakonska praksa.

Odluka, čiji uvid smo imali u Službenim novinama, glasi na (pazite, ne radi se o slovnoj grešci), Klubu fudbala Zenica (skraćeno: KF Zenica). Prema ranijim nezvaničnim najavama, ovaj klub će “preuzeti” FK Rudar, a transformacija kluba i promjena naziva je u kuloarima dovođena u vezu sa namjerom dijela rukovodstva i gradske uprave da se NK Čelik, nakon skoro pa izvjesnog ispadanja iz Premijer lige, formalno ugasi, a iz nižeg ranga takmičenja stasa u novog premijerligaša.

Podsjećamo, slična sudbina je ranije bila dodjeljena “Čeliku 1945”, a onda kasnije i Školi nogometa NK Čelik, preko čijih računa i danas funkcionira zenički nogometni premijerligaš. U narednim sedmicama i mjesecima, koji su pred nama, očekujemo rasplet i potvrdu ili demantij nezvaničnih najava oko svrhe promjene naziva Kluba.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno