Naše

Zenicablog, ALBA i građani: zajedno do čišćeg grada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenicablog, ALBA i građani: zajedno do čišćeg grada – U saradnji sa sugrađanima i čitaocima, Zenicablog pokušava da pomogne u stvaranju što boljeg životnog okruženja i čišćeg okoliša. Fotografije koje dobijemo od vas, poštujući vašu želju (ukoliko je izrazite) za anonimnošču, proslijeđujemo i za vas tražimo odgovore na vaša pitanja.

Tako je bilo i ovaj put, a ljubaznošću uprave i zaposlenika ALBA-e, stigli su i odgovori na vaša dva upita: 

Na navedenoj lokaciji kod Kineskog zida nalaze se podzemni kontejneri, od kojih su dva namijenjena za komunalni otpad a dva za iskoristivi – papir/karton i PET/foliju, a prazne se tri puta sedmično.

Kao što se na slici može vidjeti, pored kontejnera se nalazi velika količina razbacanog otpada kako komunalnog tako i iskoristivog, što znači da se otpad nije adekvatno odvojio i odložio u namijenje kontejnere.

Lično smo se uvjerili, nakon prijema slike, da su kontejneri za papir/karton i PET/ foliju bili poluprazni, a od kako su postavljeni nisu nikako pražnjeni.

(Dakle, nije postojala potreba za pražnjenjem)

Molimo građane da se pridržavaju oznaka na kontejnerima.

____________

Istina je da se na navedenoj lokaciji nalazi mali broj kontejnera i da postoji realna potreba za proširenjem kontejnerskog mjesta, ali odluku o tome ne donosi ALBA nego JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica.

Nažalost, niti ALBA niti JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica ne mogu djelovati prije nego se stanari dogovore oko nove lokacije za kontejnere.

Molimo stanare kućnih savjeta da se dogovore i da pošalju zahtjev javnom preduzeću, da bismo zajedno mogli riješiti taj problem.

 

 

UKOLIKO IMATE SLIČNE UPITE, ŠALJITE IH NA EMAIL [email protected] pa ćemo ih proslijeđivati nadležnim na rješavanje u preduzeću ALBA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno