Zenica

Zenica za vikend domaćin Sajma minerala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
U Zenici će predstojećeg vikenda, 11 i 12. decembra biti održan  Treći međunarodni sajam dragog, poludragog kamenja i minerala. Sajam će za posjetioce biti otvoren u Tržnom centru Džananović, a namjera organizatora je  promocija prirodnog blaga u regionu.
Organizatori sajma su Amel Beganović, Vernes Islamović i Muamer Islamović koji su pokrenuli inicijativu ovog sajma zbog prvenstveno ljubavi prema mineralima, dragom i poludragog kamenju.
Potom im se potvrdilo  da ova naizgled sporedna stvar može biti od koristi u ujedinjenju ljudi na našem prostoru.
-Razmjene minerala i dragog kamenja doprinose uspostavljanju prijateljskih i poslovnih odnosa, što je u periodu pandemije jako potrebno svima, kažu organizatori.
Suorganizator je udruženje “Val”, čija predsjedavajuća izjavljuje da su ovakvi sajmovi jako značajni za promociju medicinskog turizma, jer ne samo da drago kamenje predstavlja prirodno bogatstvo, već je zbog svog elektropiezo efekta značajno pri očuvanju zdravlja.
 “Val” će ovom prilikom omogućiti posjetiteljima besplatno savjetovanje u odabiru kristala, kao i savjete od povjerenja pri odabiru pravilnog liječenja prirodnim tvarima.
Uz saradnju Nevladine organizacije “Lotos”, organizatori će uspjeti predstaviti inkluziju, gdje će se osobe sa Downovim sindromom upoznati sa svijetom minerala i dragog kamena, te na taj način provesti kvalitetno i lijepo vrijeme.
Medijski pokrovitelj ovog sajma je Zenicablog.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno