Zenica

FOTO: Sveti Nikola posjetio KŠC „Sv. Pavao“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U ponedjeljak 6. decembra, tradicionalno, učenike Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ u Zenici, posjetili su Sv. Nikola i Krampus.

Učenici u razrednoj nastavi dobili su paketiće, a učenici u predmetnoj nastavi i gimnazijalci dobili su bombone. I ove godine Sv. Nikola nije zaobišao ni umirovljenike, kojima je također uručio prigodne darove. Sveti Nikola poručio je učenicima da budu dobri, te da slušaju svoje roditelje i učitelje. Nakon darivanja i fotografiranja sa svakim odjelom, napustio je sa svojom pratnjom školu, te otišao posjetiti drugu djecu koja su ga također očekivala…

Spomenimo kako blagdan Sv. Nikole, 6. decembra, obilježava početak blagdanskog darivanja, a najviše mu se vesele djeca koja s nestrpljenjem čekaju što će im ostaviti u čizmici. Prema današnjoj tradiciji, djeca koja su tijekom godine bila dobra dobit će samo darove, a ona koja nisu bila baš poslušna u čizmici će pronaći i šibu – „dar“ Krampusa koji prati Sv. Nikolu.

Ovaj svetac živio je u četvrtom stoljeću i o njemu se ne zna puno, ali se zna kako je bio veliki dobročinitelj koji se uvijek borio protiv nepravde te je do kraja života bio biskup u gradu Myra, današnjem Demreu u Turskoj.

J.P., KT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno