Kultura

Zenica Summer Fest – I u subotu sadržajno bogat festivalski dan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sutra, 03.08.2019. godine, na Trgu Alije Izetbegovića očekuje nas sadržajno bogat festivalski dan i tri programska sadržaja Zenica Summer Festa.

Od 10:00-16:00 sati održat će se “Šetnica osmijeha”, događaj koji je proglašen za najbolji program prošlogodišnjeg ZSF-a. Šetnica osmijeha okupit će mališane koji će se družiti sa maskotama svojih omiljenih likova iz crtanih filmova, interaktivnim kreativnim igrama i zabavnim radionicama, koje nam pripremaju majstori dobre zabave za najmlađe, prijatelji iz Multiplex Ekrana i Tropik Zenica. Spužva Bob, Maša i medvjed, Minionsi, PJ Maske samo su neki od “učesnika” u Šetnici osmijeha, koji su najmlađima dostupni za fotografiju i razgovor. Pored toga, mališani će imati priliku da se druže i upoznaju sa vatrogascima, policajcima, ljekarima i osobljem Hitne pomoći, koji će na dan ‘Šetnice’ predstaviti svoja zanimanja i opremu koju koriste na svojim svakodnevnim zadacima.

Od 18:00 sati na glavnom zeničkom trgu očekuje nas još jedan programski sadržaj namijenjen najmlađima. Podstaknuti željom da sudjelujemo u kreiranju zdravog okruženja naše djece i promovisanja iskonskog dobra koje svako dijete i čovjek nosi u sebi, odlučili smo našim najmlađim sugrađanima pokloniti zabavu koju će dugo pamtiti. U programu koji će specijalno za naše mališane prirediti Mravko Travko, uz nesebičnu pomoć Instituta Yunus Emre, naše djevojčice i dječaci će moći osjetiti čaroliju bajke, uz pjesme koje će slušati i pjevati.

Istog dana u večernjim satima,od 20:30 sati, Zeničanima i Zeničankama predstavit će se bosanskohercegovačka interpretatorka fado muzike, koja od 2013. godine živi u Portugalu. Izdala je album pod nazivom „Fadolinka“, koji se 25. maja pojavio u Portugalu, a početkom narednog mjeseca i u Bosni i Hercegovini. Ovaj internacionalni i multikulturalni projekat, koji spaja dvije muzičke tradicije, sniman je u Sarajevu i u Portugalu, a zenička publika imat će priliku po prvi put čuti uživo izvođenje ove muzike na Zenica Summer Festu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno