Kultura

Konkurs “Plave palete”: Poziv za sve pjesnike i poetese

Klub “Plava paleta” poziva sve pjesnike i poetese da se najkasnije do 15. septembra prijave na konkurs za učešće na petom izdanju Međunarodnog književnog festivala “Pero Živodraga Živkovića”, koji će biti održan u Zenici 26. i 27. septembra tekuće godine.

“Za učešće je potrebno da nam pošaljete dvije pjesme i fotografiju na mail: [email protected] najkasnije do 15. septembra 2019. godine s naznakom: za učešće na međunarodnom književnom festivalu ‘Pero Živodraga Živkovića’ – V edicija. Autorke i autori koji prođu selekciju (njih 20) biće blagovremeno obaviješteni o učešću”, saopšteno je iz zeničkog kluba “Plava paleta”.

Laureatu festivala, osim skulpture, pripada i umjetničko djelo. Glavni suorganizator festivala je Ambasada Italije u Sarajevu, glavni supokrovitelj Ambasada Republike Srbije u BiH, a medijski pokrovitelji su “Oslobođenje” i “Nezavisne novine”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem