Zenica

Zenica – Podrška akciji “Šetnja za zdravlje žena”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica – Podrška akciji “Šetnja za zdravlje žena” – Aktivistkinje „Think pink – zajedno smo jedno“, jednog od najuspješnijih programa osnaživanja žena u Bosni i Hercegovini danas su širom BiH organizovale registraciju učesnika za šetnju, odnosno trku za ozdravljenje koja će biti održana u Sarajevu 30. septembra.

– Na ovaj način je počela kampanja građana i građanki koji žele da podrže i daju svoj dopirons za sve žene oboljele od raka dojke. Žene Zenice su obradovane podrškom ovoj manifestaciji čiji je cilj pomoć u ozdravljenju žena oboljelih od raka dojke – istakla je Suadeta Bobić, predsjednica NVO „Život“ iz Zenice.

– Žene su veoma važan faktor bosanskohercegovačkog društva. Međutim, zbog konzervativnog stava o ženama, one u našem društvu nemaju adekvatnu ulogu koja im pripada. Zbog toga sam došao da podržim aktivizam ovog udruženja gradjana koji je nadomjestak nedostatka institucionalnog rješavanja problema zaštite zdravlja žena i njihovog položaja. Moja podrška ovoj manifestaciji je, zapravo, podrška društvenom aktivizmu, borbi žena protiv posljedica agresije na BiH i borbi za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu žena u BiH – rekao je u Zenici Šemsudin Mehmedović, zastupnik u državnom Parlamentu koji je i donacijom podržao ovu, za žene, značajnu akciju.

U realizaciji registarcije za ovu najveću manifestaciju koja podržava zdravlje bosanskohercegovačke žeene učestvovalo su 22 nevladine organizacije iz naše države.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno