Zenica

U školske klupe na području ZDK danas sjeda 3.758 prvačića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U školske klupe na području ZDK danas sjeda 3.758 prvačića – Jutros je 31.223 osnovaca i 11.606 srednjoškolaca, u 65 osnovnih i 35 srednjih škola u Zeničko-dobojskom kantonu zakoračili u novu školsku, 2018./2019. godinu. Kako je u izjavi za Fenu kazao ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi ZDK Mensur Sinanović, u Minisatrstvo sa terena nisu stigle informacije o eventualnim problemima te da negdje nastava nije počela. Poznato je od ranije kako će djeca iz područne škole u Mrkotiću kod Tešnja, dok se ne okončaju poslovi rekonstrukcije, jedno vrijeme ići u centralnu školu u Kaloševiću, a u Kosovi kod Maglaja u prostorije Mjesne zajednice Kosova.

– Sve teče po planu i đaci, među kojima je i 3.758 prvačića, danas će krenuti ili su već krenuli u školu- kaže Sinanović. Ministar dodaje i kako će danas, u 13 sati, on te predstavnici Sindikata i predsjedavajući Skupštine ZDK Jasmin Duvnjak, u O.Š. „Skender Kulenović“ u Zenici, prisustvovati centralnoj svečanosti povodom početka nove školske godine. U odnosu na prošlu, ove je godine u osnovnim i srednjim školama u ZDK-u 1.216 đaka manje (906 u srednjim i 310 učenika u osnovnim školama)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno