Zenica

Zenica počinje radove na izgradnji kolektora za otpadne vode

Zenica počinje radove na izgradnji kolektora za otpadne vode – Javno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Zenica objavilo je danas tender, odnosno međunarodni natječaj sa postkvalifikacijom za dostavljanje ponuda za izgradnju i rekonstrukciju vodovodnih linija i izgradnju kolektora za otpadne vode u Zenici, saznaje Akta.ba.

Rok za predaju ponuda je 11.03.2020. godine u 09:00 sati.

Podsjetimo, predstavnik KfW misije Johannes Kannicht s predstavnicima Grada Zenica i Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Zenica potpisao je još 2016. godine sporazum kojim će biti riješen problem otpadnih voda u Zenici.

Kako je najavljivanom ovim investicijama bi se osigurala ekološki i higijenski prihvatljiva odvodnja sanitarnih otpadnih voda grada Zenica. Dodatno, osigurat će se potpuna razdvojenost gradskih otpadnih voda i industrijskih otpadnih voda razdvajanjem gradske kanalizacione mreže od kanalizacione mreže kompleksa ArcelorMittal i Rudnika mrkog uglja Zenica.

Sistem za prečišćavanje voda, s obzirom na to da kanalizacija Zenice završava u rijeci Bosni, bit će smješten u naselju Banlozi.

Ukupni troškovi projekta su 19.266.687 EUR-a, a finansiranje je osigurano bespovratnim sredstvima koje Vlada Njemačke daje kroz KFW u iznosu 13.516.696,89 EUR-a, Vlada Švicarske kroz SECO u iznosu do 4.750.000 EUR-a i doprinosima Grada Zenica.

akta.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem