Košarka

Zenica ozbiljan kandidat za domaćinstvo utakmice BiH-Belgija u košarci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ima omjer od jedne pobjede (Rusija) i jednog poraza (Francuska). Budući da iz naše grupe tri selekcije idu u naredni krug takmičenja, onda će za našu selekciju naredna utakmica protiv Belgije možda biti i odlučujuća. Reprezentacija BiH protiv Belgije igrat će 23.februara naredne godine, a još nije poznato koji grad će biti domaćin ove utakmice. Kako saznaje SportSport.ba tri grada:Sarajevo, Zenica i Tuzla su u opciji da ugoste našu reprezentaciju. Ko će dobiti domaćinstvo ove veoma važne utakmice za našu selekciju saznat ćemo uskoro. Tragom ove informacije, redakcije našeg portala kontaktirala je i direktora J.P. za održavanje i upravljanje sportskih objekata u Zenici, pod čijom je ingerencijom i Arena u ovom gradu.

“Kada je u pitanju utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Belgije nas niko iz našeg saveza nije zvao oko eventualnog domaćinstva, doduše ima još vremena do utakmice, ali vjerujem da će se ubrzo znati, gdje će se odigrati ta utakmica. Mi imamo sve potrebne uslove za takve događaje, Arena je u odličnom stanju, popratni objekti i infrastruktura sigurno nas izdižu iznad ostalih gradova, ali nije na nama da odlučujemo gdje će igrati naša reprezentacija. Izabranici Duška Vujoševića su protiv Švedske igrali u Zenici, te je sve proteklo u najboljem redu, jedino što je bilo ružno s te utakmice, je na kraju poraz”, ističe Jovanović.

Belgija je kontaktirala ljude iz zeničke Arene oko priprema za utakmicu protiv BiH

“Ljudi iz Belgijskog košarkaškog saveza su nas kontaktirali, oni bi u Zenicu došli tri dana ranije, žele da se pripremaju u našoj dvorani i žele potpuni mir. Prema njihovim riječima utakmica će se igrati u Sarajevu, a oni će se pripremati u našoj Areni u Zenici, bez obzira gdje se igrala utakmica. Mi ćemo naravno omogućiti našim gostima sve ono što pruža ovo naše moderno zdanje, te se nadam da ćemo opravdati njihovo povjerenje. Dokazali smo proteklih godina da možemo organizovati vrhunske kulturne i sportske događaje bez ikakvih incidenata i problema, što je naša najveća satisfakcija i prednost u odnosu na ostale gradove”, kazao je za SportSport.ba Feđa Jovanović.

Izvor: sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno