Zenica

„Zenica oka mog“: Rok vremeplov 19. marta iz pozorišta za cijeli svijet

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

„Zenica oka mog“: Rok vremeplov 19. marta iz pozorišta za cijeli svijet- Unikatni projekt „Zenica oka mog“ je koncert posvećen zeničkoj muzičkoj sceni, a zamišljen je kao svojevrsni rok vremeplov, govori producent Tomislav Kašljević, inače Zeničanin sa zagrebačkom adresom.

Veterani i legende

Kašljević, koji ističe da može Zeničanin iz Zenice, ali ne može Zenica iz Zeničanina, osmislio je ovaj koncert, namijenjen gledaocima širom svijeta, koji će moći uživati u ovom događaju putem virtualnog prijenosa 19. marta u 19.30 sati.

Ovaj zanimljivi događaj bit će upriličen u dvorani Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica i prvi je virtuelni koncert ovakve vrste u široj regiji.

Pop i rok veterani Zenice, legendarni gitarist i pjevač Nedžad Čamdžić Džadžo, akustičar Hisam Hiso Jusufović, grupe „Nemoguće vruće“, „Gong“ i „Taxi Band“, te Omladinski hor Zenica i dirigent Milenko Karović svojim setovima evocirat će romantične, muzičke šezdesete, dinamične sedamdesete i zlatne osamdesete.

Voditelj je zenički radijski novinar, veteran Josip Dujmović, a specijalni gost je Tarik Filipović, najuspješniji i najpopularniji Zeničanin u regionalnom televizijskom i glumačkom svijetu.

Rodni grad

– Ovo je nešto o čemu sam dugo razmišljao i htio poodavno realizirati. Živim relativno blizu Zenice i često navratim u rodni grad, ali sam još češće razmišljao o mojim sugrađanima koji žive „razbacani“ po cijelom svijetu i nemaju tu privilegiju, te mi je palo na pamet da im barem na trenutak i na ovaj način osvježim uspomene na neka lijepa muzička vremena te virtuelnim koncertom omogućim da tu večer u svojim domovima budu sudionici ovog posebnog, emotivnog događaja. Nadam se i sve ću učiniti da se koncert realizira na visokom, profesionalnom nivou i da postane tradicionalan – rekao je Kašljević.

Virtuelne ulaznice

Virtuelne ulaznice moći će se od 3. februara kupiti online na portalu „Entrio.hr“ po cijeni od 10 eura do 5. marta, a poslije tog datuma pa do koncerta cijena ulaznice će biti 15 eura.

Posebne emocije

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama, broj gledalaca u BNP-u će biti ograničen, no glavna zamisao koncerta jeste da slika i muzika putem satelita, u direktnom prijenosu, stignu u svaki kutak svijeta.

– Puno je naših ljudi, još od devedesetih, rasuto po cijeloj planeti i ovakav projekt, s posebnim emocijama, radimo njima za dušu – dodaje Kašljević, ali napominje i da sve ovo radi „za svoj gušt“.

Autor: AVAZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno