Zenica

Zenica muzički centar regiona u novogodišnjoj večeri uz popularnu zvijezdu Mariju Šerifović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prisustvovao je danas konferenciji za medije na kojoj je obznanjeno kako će ove godine u novogodišnjoj noći, na Trgu Alije Izetbegovića, nastupiti regionalno popularna zvijezda Marija Šerifović čime će grad Zenica biti centar muzičkih dešavanja u regionu.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, brojni građani su priželjkivali, izražavali želje, da u novogodišnjoj večeri nastupi upravo popularna Šerifović.

“Ovo je jedna od najvećih regionalnih zvijezda i presretan sam što je prihvatila biti s nama na najluđu noć. Ovo će biti sigurno najveći regionalni doček Nove godine sa Marijom Šerifović, a posebno me raduje što je ovo neupitno i želja naših sugrađana”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Zvijezda novogodišnje večeri u Zenici poručila je ovom prilikom da je još u junu mjesecu dobila poziv od gradonačelnika koji je pozvao da uvede njegove sugrađane u novu 2024. godinu.

“Još u junu mjesecu sam bila u Grčkoj jer sam imala samo pet dana za odmor. Zvoni mi telefon, ne prestaje, a ja neću da se javim. Vrag mi nije dao mira, neko me zove, ali telefon ne prestaje da zvoni i javim se… Gospodin gradonačelnik je bio simpatičan u razgovoru i odmah sam reagovala i saradnicima prenijela vaš broj i brzo smo došli do dogovora. Ali, ne znate da je cijela regija itekako ljubomorna na vas, grad i činjenicu da sam u Zenici. Zenica će biti prvi grad gdje ću održati koncert nakon izlaska albuma”, kazala je Šerifović.

Valja istaći kako najspektakularniji doček nove 2024. godine organizuje Grad Zenice uz tehničku realizaciju Radio-televizije Zenica. Inače, organizacija proslave Nove godine na otvorenom oživjela je dolaskom Fuada Kasumovića za gradonačelnika Zenice, dok je do tada četvrti grad po veličini u državi u najluđoj večeri bio bez ikakvog programa, dok je glavni Trg bio prazan i pust.

Svakako, u novogodišnjoj večeri će, pored popularne Šerifović, nastupiti i Zeničanin Hanad Džehverović, finalista popularnog takmičenja “Zvezde Granda”. Osim toga, bit će organiziran i tradicionalni “Zenica Adventure” koji će imati zimski grad i bogat program.

“Studengrad otvara svoja prava polovinom decembra, a festivalski program počinje od 23. decembra. Najveća radost će biti klizalište od 300 metara kvadratnih i bit će u funkciji početkom decembra”, najavio je Nandino Škrbić, direktor RTV Zenica, dodajući kako će uskoro biti prezentiran cjelokupan program “Zenica Adventurea”.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno