Zenica

Na Gradskom vijeću razmatrana sigurnost građana i zaštita od nasilja u porodici i nasilja nad ženama te stanje u oblasti poljoprivrede s prijedlogom mjera za poboljšanje uslova za bavljenje poljoprivredom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradsko vijeće Zenica održalo je drugu tematsku sjednicu na kojoj su razmatrane dvije tačke i to Sigurnost građana i zaštita od nasilja u porodici i nasilja nad ženama te Stanje u oblasti poljoprivrede s prijedlogom mjera za poboljšanje uslova za bavljenje poljoprivredom na području Grada Zenica.

Nakon prezentacije stanja u oblasti nasilja u porodici i nasilja nad ženama, o ovoj temi govorili su predstavnici relevantnih institucija, s posebnim naglaskom na mjere koje Grad Zenica i Gradsko vijeće mogu poduzeti u cilju poboljšanja stanja.

Gradsko vijeće Zenica usvojilo je niz zaključaka po pitanju sprječavanja nasilja u porodici i nasilja nad ženama, a isti se u najvećem dijelu odnose na donošenje odgovarajućih akata kojima će se unaprijediti propisi koji regulišu oblast nasilja u porodici i nasilja nad ženama, zatim osnivanje Porodičnog savjetovališta, povećanje sredstava za finansiranje rada Sigurne kuće, formiranje Radne grupe sa ciljem izrade Plana prevencije zaštite od nasilja, kao i izdvajanje sredstava u Budžetu Grada Zenica za 2024. godinu za prevenciju nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

Kad je u pitanju razmatranje teme Stanje u oblasti poljoprivrede s prijedlogom mjera za poboljšanje uslova za bavljenje poljoprivredom na području Grada Zenica naglašene su aktivnosti Grada Zenica u proteklih nekoliko godina, a koje su usmjerene na poboljšanje stanja poljoprivrede.

Tokom diskusije izneseni su problemi s kojima se poljoprivrednici suočavaju, kao i prijedlozi za rješavanje tih problema.

Vijećnici su podržali zaključke i prijedloge mjera za poboljšanje uslova za bavljenje poljoprivredom na području Grada Zenica.

Na ovoj sjednici Gradsko vijeće je usvojilo i Odluku o obnovi Sporazuma o bratimljenju između Grada Zenica i Općine Hunedoara (Rumunija).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno