Posuđeno

Zenica je 15 dana sportsko srce BIH

Sportsko srce Bosne i Hercegovine spremno za sljedećih 15 udarnih dana – Međunarodni atletski miting „Zenica 2015“, Evropsko prvenstvo u ragbiju, kvalifikacije za odlazak na Euro: rukometni zmajevi protiv Bjelorusije, nogometni Zmajevi protiv Izraela

U narednih 15-ak dana Zenica će definitivno biti sportsko srce Bosne i Hercegovine. U ovim danima održat će se nekoliko događaja od lokalnog do evropskog značaja. Atletski miting, otvaranje bazena, Evropsko prvenstvo u ragbiju, kvalifikacione utakmice rukometnih i nogometnih zmajeva su događaji koji zahtjevaju veliki angažman i veliku odgovornost sa svih aspekata. Sva ulaganja u infrastrukturu koje je vršila Općina, a sada Grad Zenica u ovim danima će se dobiti potvrdu da nisu bila uzaludna. Nosilac ili tehnički domaćin svih sportskih događaja koji slijede je Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica. Bez obzira koliko organizacija ovih događaja bila zahtjevna direktor preduzeća Feđa Jovanović kaže da će oni proteći izvanredno i da kao tehnički domaćin mogu odgovoriti svim pred njih postavljenim obavezama i zahtjevima.
Prvi u nizu događaja je Međunarodni atletski miting „Zenica 2015“.
„Završene su sve pripreme što se organizacije mitinga tiče. Postavljena je tehnička oprema, iscrtane su nove linije na atletskoj stazi i možemo reći da ćemo s ponosom još jednom ugostiti atletičare iz 16 država. Nadam se i naši takmičari koji su ostvarili fantastične rezultate u proteklih 10-ak dana, da će na domaćem terenu iste ponoviti pa čak i popraviti. Sve preduslove za to imaju, a uvjeren sam da će ih i publika nositi sa tribina jer je ulaz na atletski miting slobodan“, kaže direktor Jovanović.
Pored organizacije ovog događaja uposlenici preduzeća se užurbano pripremaju i za otvaranje bazena u Crkvicama. Početak nove sezone je planiran za petak, 05.juni ukoliko se na vrijeme završe svi infrastrukturni radovi, jer su odgovorni u javnom preduzeću odlučili popraviti uslove za sve one koji se odluče posjetiti bazene. „Radovi i zahvati su obimni i mi planiramo da će biti završeni do petka. Ukoliko ne budu na vrijeme ćemo obavijestiti javnost o novom terminu početka rada“, naglašava Jovanović.
I poslije ovih događaja za uposlenike preduzeća nema predaha jer već za vikend slijedi organizacija 7. Evropskog prvenstva, grupa C koje je istovremeno i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre “Rio 2016.” Među 12 reprezentacija koje će nastupiti nalazi se i selekcija Bosne i Hercegovine koja će se boriti za jedno od četiri prvoplasirana mjesta koja vode u doigravanje za viši rang takmičenja. „Nakon osvajanje tutule Regionalnog prvaka ekipe Čelika, ragbi u Zenici je dospio na visok nivo interesovanja javnosti, ne samo u ovom gradu nego i šire. Zbog toga očekujem da će našu ragbi reprezentaciju koju sačinjavaju većinom igrači Čelika bodriti veliki broj naših sugrađana u pokušaju da izbore plasman u viši rang takmičenja“. Optimista je naš sagovornik.
Bogat sportski niz nastavlja rukometna reprezentacija. Iako pripreme traju već dugo, fokus u narednoj sedmici će biti na organizaciji izuzetno zahtjevnog meča između rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Bjelorusije koji se igra u četvrtak 11.juna. „Nama je Rukometni Savez ukazao čast da organizujemo ovu izuzetno bitnu utakmicu. S toga moramo sa svih aspekata pristupiti maksimalno ozbiljno. Uvjeren sam da će organizacija proteći i sa sigurnosnog i svakog drugog detalja u najboljem redu. Rukometni Zmajevi se u srijedu okupljaju u Zenici i mi ćemo učiniti sve da se što bolje i ugodnije osjećaju u našem gradu. Tokom priprema će boraviti u hotelu Zenica, zahvaljujem se i domaćinima jer su imali senzibilitet i u velikoj mjeri nam izaši u susret kada je boravak naših najboljih rukometaša u pitanju“, kaže Jovanović i naglašava da prodaja ulaznica za ovaj meč teče jako dobro i još jednom pozivao sugrađane da na vrijeme obezbjede ulaznice posebno jer će na ovoj utakmici specijalni gosti biti nogometni zmajevi, predvođeni selektorom Mehmedom Baždarevićem.
Šlag na tortu svih dešavanja u Zenici u ovih 15-ak dana bit će kvalifikaciona utakmica naših nogometnih zmajeva protiv Izraela u petak 12.juna. „Nadam se da ćemo do tada sve pomenute događaje okončati na najbolji način, da će naši sportisti ostvariti pobjede i da ćemo u petak svi skupa slaviti veliku pobjedu nad Izraelnom. Javno preduzeće na čijem sam čelu sa svim svojim kapacitetima će učiniti sve da ovi događaji proteknu na zavidnom organizacionom nivou i da sportisti imaju adekvatne uslove da nas sve skupa obraduju“, završava ovaj razgovor direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović.

Nedžad Glibo

image b8a04c5096070c76345cbfe34e4a7bea041d22ace86a5b5f9a079b9d3ac7fa44 V

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem