Zenica

Zenica dva dana zaredom najtopliji grad u BiH!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grad Zenica je protekla dva dana bio najtopliji grad u Bosni i Hercegovini. Meteorlog Nedim Sladić je na svom profilu objavio temperaturne i vremenske analize za 11. i 12. maj koje prenosimo:

“Zenica je danas, 11.05.2022. sa izmjerenih 29,4 °C bila najtopliji grad u Bosni i Hercegovini, po preliminarnim podacima koji će biti zvanični sutra u 06:00 UTC (08:00 po lokalnom vremenu). Termobarički greben koji se osom proteže sa zapada Europe preko juga Francuske i sjeverne Italije prema našim područjima dodatno jača svoj utjecaj, a pojačava se i priliv toplijeg zraka. Sutra najviše dnevne temperature zraka većinom od 26 do 30, lokalno oko Zenice, Mostara i Banja Luke je moguće i do 32 °C.”
Graf iskodiran u R programskom jeziku.
“Zenica je u četvrtak, 12.05.2022. bila najtopliji grad Bosne i Hercegovine sa vrelih 32,4 °C! Na još najmanje šest stanica zabilježen je vreli dan, odnosno dan u kojem temperatura zraka je veća ili jednaka od 30,0 °C.
Zanimljivo je da 2022. godine prvi vreli dan nije zabilježen u Hercegovini, već u Bosni.”
Vizualizacija urađena u R programskom jeziku.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno