Zenica

Saopćenje za javnost: Počela izgradnja javne rasvjete u više mjesnih zajednica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U mjesnim zajednicama Mošćanica, Bistrica i Šerići završeni su pripremni radovi na izgradnji javne rasvjete.

Radovi su obuhvatili uzemljenje i ugradnju betonskih nogara za drvene stubove, dok je u MZ Mošćanica izvršeno i polaganje kablova.

U Mjesnoj zajednici Bistričak u toku su aktivnosti na postavljanju betonskih nogara za drvene stubove.

Radovi se izvode u sklopu Ugovora o izvođenju radova na proširenju i izgradnji javne rasvjete na području grada Zenice koji je u ime Grada potpisao gradonačelnik Fuad Kasumović s konzorcijem koji čine firme Neimari Šerići d.o.o. Zenica, Testingelektro d.o.o. Sarajevo i Buck d.o.o. Beograd, izabranim nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke radova.

Prema informacijama koje mi je dostavila resorna služba u nekoliko mjesnih zajednica završeni su pripremni radovi na izgradnji javne rasvjete. Također, izvršen je obilazak mjesnih zajednica Nemila i Orahovica kako bi se utvrdilo stanje i počeli pripremni radovi, a obilazak je predviđen i za mjesne zajednice Kovanići i Pepelari. Nažalost, zbog složenih procedura javnih nabavki nismo bili u mogućnosti ranije početi realizaciju projekta proširenja i izgradnje javne rasvjete na području grada Zenice. Kako smo prethodno najavili prvo smo krenuli s izgradnjom javne rasvjete u mjesnim zajednicama Mošćanica i Bistrica koje dosad nisu imale rasvjetu“, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović. 

Tokom ovog mjeseca planirana je isporuka drvenih stubova i početak postavljanja rasvjetnih tijela.    

Vrijednost projekta proširenja i izgradnje javne rasvjete na području grada Zenice je 4.661.206,2 KM.

Projektom je planirano proširenje i izgradnja javne rasvjete u 62 mjesne zajednice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno