Zenica

Zenica domaćin prve radionice za smanjenje faktora rizika zdravlja u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica domaćin prve radionice za smanjenje faktora rizika zdravlja u BiH – U sklopu Projekta smanjenja faktora rizika za zdravlje u Bosni i Hercegovini, u Zenici je danas počela dvodnevna radionica za članove Lokalne akcione grupe i Konzorcija za zagovaranje, a koju zajednički realiziraju Grad Zenica, Asocijacija XY i Agencija Boram iz Sarajeva.

Ciljni segmenti projekta su unapređenje kontrole duhana i alkohola te programa ishrane i fizičke aktivnosti, kako predškolske, tako i školske djece i odraslih.

– Zenicu smo, s obzirom na razna zagađenja, odabrali za prvi grad u kojem održavamo ovu radionicu. Želimo da sinergijom svih sektora iz lokalne zajednice – obrazovni i zdravstveni sistem, sportska udruženja…zajednički utičemo na svijest građana da bi djeca i mladi imali zdraviji život – kazala je Dajana Pašić, predstavnica Asocijacije XY.

Projekt posredstvom Švicarske organizacije za razvoj i saradnju podršava Vlada Švicarske, a nadgleda Svjetska banka.

Predsjednik Lokalne akcione grupe Zijad Softić istakao je kako već godinu dana rade na ovom projektu, u kojem su sada dobili saradnike i u ovim agencijama te stranim organizacijama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno