Ostali sportovi Zenica

FOTO: Press – Odličan rezultat Ars Centra Zenica na Dance World Cup u Španiji, Džena Sačak šesta u svijetu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Press – Odličan rezultat Ars Centra Zenica na Dance World Cup u Španiji, Džena Sačak šesta u svijetu – Na nedavno održanom Dance World Cup 2018. koje se održalo u Sitgesu u Španiji, Ars Centar Zenica je ostvario vrhunske rezultate. Od svih predstavnika iz BiH, Ars Centar je ostvario najbolji rezultat. Džena Sačak je osvojila vrhunsko šesto mjesto na svjetskoj ljestvici, a i ostale balerine su zabilježile vrhunske rezultate. Sa ovim rezultatom na ovom baletno-plesnom takmičenju, balerine Ars Centra Zenica su dostojno predstavljale Bosnu o Hercegovinu.

Ponosni smo da i ove godine imamo najbolji plasman od ekipa iz naše države. Naša Džena Sačak osvojila je 6. mjesto u jazz-baletu, što je vrhunski rezultat. Ars Centar Zenica je od ove godine sa smanjenim kapacitetom, Ajna Kujundžić je završila školu i svoje obrazovanje je nastavila u inostranstvu, Iskra Nadžak je također napustila državu i školovanjr je nastavila u Njemačkoj. Sajra Spahić je imala povredu i nije nastupila. Imamo veliki potencijal za vrhunske rezultate i nadam se da će u budućnosti ovakva praksa biti nastavljena. Ono što je Džena uspjela možemo biti ponosni i kao grad i kao država. Zbog ekonomske situacije, i nerazumijevanja za baletnu umjetnost i umjetnost uopće imamo velikih problema. Roditelji  su ti koji su glavni finansijeri rezultata i rada” izjavila je Samira Spahić-Rustempašić.

Na ovom prvenstvu, koje se smatra Svjetskim prvenstvom, učestvovalo je 20.000 takmičara iz 50 država.

“Od 20 djevojčica koje su se plasirale na SP, samo njih 9 je otišlo. Nadam se da će u narednom periodu naši rezultati biti prepoznati. Naše su želje da se osim na ovom takmičenju, pojave i na drugim takmičenjima. Ipak, ova takmičenja su skupa i nije moguće da roditelji finansiraju sve aktivnosti. Naš Centar je više priznat vani, nego u BiH. Nadam se da će sav ovaj rad i trud biti prepoznat u budućnosti. Mi činimo sve da bi balet i naše aktivnosti približili sugrađanima.

Devetogodišnja Džena Sačak, koja je osvojila 6. mjesto na SP, istakla je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.

“Zadovoljna sam ostvarenim rezultatom. Mnogo truda i rada smo uložili da bi postigli ovaj rezultat. Veoma sam sretna zbog toga.”

Ars Centar Zenica nastavlja svoje redovne aktivnosti i u budućnosti i očekuje još bolje rezultate.

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno