Ostali sportovi

Zenica domaćin Međunarodnog otvorenog prvenstva i XVIII Sportskih igara paraplegičara FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon dvogodišnje pauze, Zenica će ponovo biti domaćin „najznačajnijeg domaćeg događaja u invalidskom sportu“, kako objaviše na zvaničnoj facebook stranici Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize (PODP) Zenica.

Naime, u Zenici će od 08. do 10. septembra biti organizovano Međunarodno otvoreno prvenstvo i XVIII Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize (PODP) Federacije Bosne i Hercegovine. Organizator ove manifestacije, koja ima za cilj promociju osoba sa invaliditetom, je Savez paraplegičara Federacije BiH dok će domaćin ponovo biti Udruženje paraplegičara (PODP) Zenica.

Očekuje se učešće preko 100 takmičara i takmičarki iz cijele BiH i regiona koji će se takmičiti u atletici i atletskom višeboju.

Osim promocije osoba sa invaliditetom i njihovih mogućnosti, sportske igre su dobra prilika za druženje i razmjenu iskustava osoba sa invaliditetom.

-Naša želja kao Udruženja ali i Saveza kao organizatora ovog takmičenja jeste da približimo našim građanima, institucijama i svim ostalima koji moraju da brinu o pravima osoba sa invaliditetom da je sport onaj segment kroz koji sve osobe sa invaliditetom doživljavaju ili otkrivaju načine za bolji život i da vraćaju u redovne tokove života. To jest ono što bi mi voljeli da kažemo, inkluziju u društvo onakvo kakvo jeste sa svim pravima i mogućnostima koje ono pruža -, naglasio je, u izjavi za Zenicainfo.ba, značaj organizacije takmičenja Harun Aliefendić, predsjednik UO Udruženja PODP Zenica.

– Ovo je jedno od najvećih takmičenja paraplegičara u BiH. Osim Zeničko-dobojskog kantona učestvuju ekipe iz cijele BiH. Na ovogodišnjem prvenstvu dolazak su najavili i takmičari iz Makedonije. Zbog preklapanja termina nažalost neke ekipe su otkazale takmičenje. Međutim to neće smanjiti značaj i kvalitetu takmičenja i igara -, izjavila je Samira Džidić, članica Upravnog odbora Udruženja PODP Zenica.

Međunarodno otvoreno prvenstvo i XVIII Sportske igre paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine održat će se na Kamberovića polju i trajat će dva dana. Svojim prisustvom prvenstvo će uveličati i najmlađi Zeničani.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno