Ostali sportovi

Izvršni odbor donio odluku o načinu odigravanja futsal takmičenja u NS FBiH

Podijeli ovu vijest:

Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH na današnjoj sjednici (29.08.2022. godine) razmatrao je pitanje futsal takmičenja na nivou Nogometnog saveza Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2022/2023.

Razmatrajući i cijeneći sve raspoložive činjenice i stanje u klubovima, Izvršni odbor NS FBiH je u cilju smanjenja troškova donio odluku da se futsal takmičenje na nivou Federacije BiH odvija u identičnoj formi kao prethodne takmičarske sezone, odnosno u četiri grupe prema regionalnoj podijeljenosti.

Prvu futsal ligu Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2022/2023 činit će klubovi koji su se u prethodnoj takmičarskoj sezoni takmičili u Prvoj futsal ligi FBiH, novoformirani klubovi te klub koji je ispao iz takmičenja Premijer futsal lige BiH.

Klubovi koji su se u prethodnoj takmičarskoj sezoni takmičili u Prvoj futsal ligi Federacije BiH obavezni su u Nogometni savez Federacije BiH najkasnije do 15.09.2022. godine dostaviti prijavu za takmičenje, dok je kantonalnim/županijskim nogometnim savezima ostavljena mogućnost da do ostavljenog datuma izvrše prijavu novoformiranih klubova.

U zavisnosti od broja prijavljenih klubova, Izvršni odbor NS FBiH će odrediti datum početka nove takmičarske sezone u Prvoj futsal ligi FBiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno