Zenica

Zenica će pomoći ZDK-u u sanaciji puta Nemila-Bistričak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica će pomoći ZDK-u u sanaciji puta Nemila-Bistričak – Nakon što su mještani četiri mjesne zajednice Nemilskog kraja najavili mogućnost blokade magistralnog puta M-17, nezadovoljni dinamikom kojom se sanira regionalni put Nemila-Bistričak, u Šerićima je danas održan sastanak sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem i njegovim saradnicima.

Zaključeno je da će Grad pomoći u granicama svojih mogućnosti, te da će se održati zajednički sastanak sa predstavnicima Zeničko-dobojskog kantona, koji imaju zakonsku obavezu da saniraju i održavaju ovaj regionalni put.

Predstavnici mjesnih zajednica Bistričak, Jastrebac, Vukotići i Šerići, upoznali su gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića sa brojnim problemima, nastalim nakon poplava u maju 2014. godine. Predsjednici mjesnih zajednica Šerići i Bistričak, Halil Garanović i Avdija Halilović, posebno ukazuju na katastrofalno stanje regionalnog putu Nemila-Bistričak – Šerići, te činjenicu da su u protekle dvije i po godine za sanaciju uložena tek minimalna sredstva.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, naglasio je, da se razgovaralo i o drugim brojnim problemima za koje smatra da će biti riješeni u prvoj godini njegovog mandata. Drugo pitanje, regionalni put Nemila-Bistričak, u nadležnosti je Zeničko-dobojskog kantona.

Bez obzira na tu činjenicu, kaže, Grad će pomoći u granicama svojih mogućnosti. Neosporno je da Grad raspolaže finansijskim i drugim kapacitetima, te da će ispuniti svoj dio obaveza, kaže gradonačelnik. On je ujedno podsjetio Zeničko-dobojski kanton na zakonsku obavezu održavanja ovog regionalnog puta, a ako za to nemaju novca, neka se zaduže. Jer,riječ je o 5.000 građana Zenice i Zeničko-dobojskog kantona koji u 21. vijeku moraju imati asfaltiran put, rekao je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.   (R.Š. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno