Zenica

FOTO: Građani pitaju, ALBA odgovara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Građani pitaju, ALBA odgovara – Proteklih dana kontaktirali ste nas vezano za komunalne probleme, sa upitima oko djelovanja ALBE. Vaše upite smo poslali nadležnim i dobili ekspresno odgovore –

Sugrađanin se iz Kotromanića ulice nm je poslao primjdbu na istresanje kanti, te (ne)čišćenje radnika Albe za sobom.

– U ugovoru o izvršenju usluge odvoza otpada za domaćinstva, pepeo ne spada u komunalni otpad. Prilikom istresanja prepunjenih kanti dolazi do rasipanja. Radnici ALBE su dužni očistiti i ostaviti uredno mjesto, gdje se nalazi kanta, kao i urednu i istrešenu kantu.U svakom slučaju će se poduzeti adekvatne mjere da se ovo više ne dogodi, pojašnjavaju iz ALBA-e.

U drugom emailu sugrađani su nas obavjestili o situaciji u ulici Aska Borića, kod Socijalnog. Rasuto smeće, ali i ono van kontejnera. Evo odgovora iz ALBA-e.

– Na fotografiji se vidi da su kontejneri prazni, ali pored kontejnera se nalazi građevinski otpad/ šut u vrećama. Pored redovnog pražnjenja kontejnera, vrlo često šaljemo grajfer da se očiste velike količine otpada koje se nalaze pored kontejnera. Molimo građane da nam pomognu pri otkrivanju počinioca ovakvih radnji, kako bi se ubuduće spriječilo nastajanje istih problema.

Zenica – Direkcija

Tel 032 442 840; 032 442 851
Fax 032 440 611
alba­[email protected]

Reciklažno dvorište

Tel 032 441 520
032 441 521
[email protected]

Odvoz otpada
Tel 032 441 270
[email protected]

Zelene površine
Tel 032 441 270
[email protected]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno