Naše

Zenica: Apel vozačima i nadležnim organima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica: Apel vozačima i nadležnim organima – Poštovani,

nadam se da ćete u interesu sigurnosti vozača i putnika prenijeti moj apel usmjeren svim vozačima na pravcu Zenica-Lokvine, kao i da pokušate dobiti odgovor ili izazvati konkretnu akciju kod nadležnih organa.
Naime, poplave koje su zadesile područje naselja Grm 03.02. su sa sobom donijele mnogobrojne udarne rupe na cesti, od kojih su neke dosegle dimenzije i do 100 cm širine i 30 cm dubine. Na mjestu gdje se voda iz kanala prelijeva preko ceste, rupe nisu vidljive, te je vidljivost uslijed trenutnih padavina dodatno otežana.
Svjedok sam kako svakodnevno stotine vozača nalijeće na te rupe, a na desetine takvih slučajeva je rezultiralo pucanjem gume i drugom materijalnom štetom pričinjenom na automobilima. U dosta slučajeva, dolazi čak do pucanja obje gume, jer su rupe oštre i duboke.
Žrtve ovakog nemara putne službe su u nekoliko slučajeva zvale policiju, koja je svakodnevno izlazila na teren i pravila zapisnike, ali do sada ništa po tom pitanju nije poduzeto.
Da li je normalno da nadležna putna služba nakon 8 dana još uvijek nije postavila pa niti jedan znak, traku ili drugi vid upozorenja na spornom mjestu, ako već nisu u stanju zakrpiti rupe na cesti?
Više detalja ćete dobiti u policijskoj stanici ili dođite molim Vas lično na mjesto dešavanja i uvjerite se da se radi o ozbiljnom problemu.
Nadam se da ćete brzo reagovati, prije nego cesta odnese nečiji život, jer se u neposrednoj blizini rupe nalazi kanal ispunjen vodom dubine preko 3 metra, iz kojeg se voda prelijeva preko ceste, i tako već 8 punih dana.
S poštovanjem,
V.Č.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno